Ana SayfaEkonomiKar Yağdı Meyve Sebze Fiyatları Patladı

Kar Yağdı Meyve Sebze Fiyatları Patladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülkemiz hafta sonu girdiği kar yağışının etkisinden henüz çıkamadı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve karlı hava, tüm yurdu etkiliyor. Uzun yıllardır kar yağmayan Ege Bölgesi’ndeki illere dahi bir miktar yağdı. Yağan kar sebze meyve fiyatlarının da aşırı yükselmesine neden oldu.

Akdeniz ve Ege bölgesinin bile bu soğuk ve karlı havadan yoğun şekilde etkilenmesi sonucunda sebze ve meyve üretilen seralarda rekolte düştü. Üretici pek çok üründe mahsül alamadı. Alınan mahsullerin ise büyük kentlere ulaştırılmasında zorluklar yaşanıyor. Zira 4 gündür etkili olan yol ana arterlerin dahi kapanmasına neden oldu. Tırlar meyve ve sebze yüklü şekilde yollarda bekliyor. Marketlerde giderek azalan meyve ve sebzelerin kalan kısmı da fahiş fiyatlarda satılmaya başlandı.

Narenciye Dalında Dondu Fiyat 2 Katına Çıktı!

Aşırı soğuklara alışık olmayan Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde hava sıcaklıklarının gece eksiyi göstermesi nedeniyle pek çok ürün dalında dondu. Başta narenciye üretiminde bu kış büyük zorluklar yaşanıyor. Kış mevsiminde vatandaşın bolca tükettiği portakal, mandalina ve greyfurt gibi ürünler dalında donunca arz miktarının azalması fiyatların da yükselmesine neden oldu. Elde edilen az miktarda ürünün de hallere ve marketlere ulaştırılamaması sonucunda fiyatlar iyice tavan yaptı.

Mandalinanın kilosu halde 1 buçuk liraya, marketlere ise 3 ila 3 buçuk liraya kadar tırmandı. Portakalın kilosu da halde 1 liraya çıkarken marketlerde de 2 ila 2 buçuk liradan satılıyor.

Meyvelerde olduğu gibi sebzelerde de durum aynı. Kış sebzelerinden ıspanak, halde 2 lirayken şu anda 4 liraya kadar çıkmış durumda. Pırasa geçtiğimiz hafta halde 1 lirayken, hali hazırda 2 liraya çıktı yani yüzde yüz seviyesinde zamlandı. Yine kışın bolca tüketilen lahana da 70 – 80 kuruş seviyesinden 1,50 liraya kadar çıktı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.