Ana SayfaEkonomiYerli Kömürün Elektrik Üretimindeki Payı Arttı!

Yerli Kömürün Elektrik Üretimindeki Payı Arttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak 2016 yılında 2015’e göre yerli kaynaklardan üretilen enerjinin yüzde 3’ü aşkın bir büyüme gösterdiğini dile getirdi. Böylece yerli kaynaklardan üretilen enerjinin toplam elektrik üretimi içindeki payı yüzde 50’ye dayandı.

2016 yılı elektrik üretim rakamlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, göreve geldiği andan beri yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha çok kullanılmasını hedeflediklerini dile getirdi. Albayrak, amaçlarını gerçekleştiriyor olduklarını ve bunun için teşvik ve destek politikaları uyguladıklarını söyledi.

Her Yıl Artış Var!

Yerli kömür ile elektrik üretiminin 2015 yılına göre 2016’da yüzde 23 civarında bir artış gösterdiğini dile getirerek, yerli kömür ile üretilen elektriğin 36 bin 200 Gigawatt saatten 44 bin 600 Gigawatt saate yükseldiğini belirtti. Berat Albayrak enerjide dışa bağımlı olan Türkiye’nin, elektrik üretimini daha çok yerli kömürden gerçekleştirilmesi gerektiğini ve bu yöndeki projeler için yakın zamanda ihaleler gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Albayrak emisyon seviyeleri Avrupa’nın 2024 yılı ve ilerisi için öngördüğü seviyenin çok daha altında ve daha fazla çevreci kriterlerle hayata geçirilecek projelerin yerli kaynak kullanımını artıracağını ve enerji maliyetlerini düşüreceğini dile getirdi. Doğalgazın elektrik üretimindeki payının düştüğünü belirten Albayrak, 2015 yılına göre 2016 yılında yüzde 10’luk bir düşüş yaşanarak, elektrik üretiminin cari açık üzerindeki etkisinin azaldığını söyledi.

Bakan Berat Albayrak cari açıktaki azalmanın yenilenebilir enerji üretimindeki artıştan da kaynaklandığını dile getirdi. 2015’e göre 2016 yılında rüzgar, güneş, biyokütle, jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerjinin yüzde 30 civarında artış gösterdiğini dile getiren Albayrak, bu yıl yapılacak olan ihalelerle yapısal bir dönüşüm hedeflendiğini söyledi. Yenilenebilir enerji kaynakları ile elektrik üretimini artırırken bunu ithalata dayalı olarak yapmamamız gerekiyor diyen Albayrak, yenilenebilir enerji ile elektrik üretimini yerli teknoloji ile gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.