Ana SayfaEkonomiKozmetik İthalatında Gümrük Vergisi Uygulaması

Kozmetik İthalatında Gümrük Vergisi Uygulaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan “İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı”, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, İthalat Rejimi kararına ek liste ve tablolarda gümrük tarifesi pozisyonu ile isimleri belirtilen ve aralarında parfüm, deodorant, şampuan, diş macunu, ayakkabı boyası, mum gibi ürünlerin de yer aldığı eşyaların ithalatında yüzde 17 ila 25 arasında ilave gümrük vergisi uygulanmasına başlanılacak.

Bu kanun kapsamında Gümrük İdarelerince tahsili gerçekleştirilecek toplam vergi oranı Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanun’da gösterilen hadlerin yüzde 50 yükseltilmiş seviyesini aşamayacak şekilde düzenlenecek. Bahis mevzusuu hadlerin belirtilen oranları aşması durumunda Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanun’da gösterilen hadlerin yüzde 50 arttırılmış düzeyi uygulanabilecek. Kararların uygulanmasında ithalatı gerçekleştirilecek eşyanın menşeinin doğru beyan edilmesinin sorumluluğu da ithalatçı firma ve şahıslara bırakılacak.

Kozmetik ürünlerinin ithalatının dayandığı tahlillerde de bazı vergi düzenlemeleri gerçekleştirilecek. İlgili tahlillerin gerçekleştirilmesi için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın yanında Ulusal Zehir Danışma Merkezine (UZEM) de bilgilendirme yapılması gerekecek. İlk defa kozmetik ürün ithalatı yapacak firmalar için de değişiklik yapılmasına karar verildi. Bu firmalar ve yetkilileri için Koordinasyon Daire Başkanlığı sisteminde kayıt oluşturulması ve sisteme giriş şifresinin temin edilmesi gerekecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.