Ana SayfaEkonomiRusya, Türk Şirketlerine Dava Açıyor!

Rusya, Türk Şirketlerine Dava Açıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya ile Türkiye ilişkilerinde normalleşme sürecine girilme çalışmaları devam ederken Rusya’nın devlete ait doğalgaz şirketi Gazprom’un Türk firmaları ile fiyat konusunda yaşadığı anlaşmazlıkları mahkemeye taşıması ihtimali dikkat çekti.

Rusya’nın ticari gazetelerinden Kommersant tarafından manşetten verilen habere göre, ikili ilişkilerin düzelme sürecine girmesi sırasında bir “gaz çatışmasının” yaşanması riskli bir durum oluşturacak deniliyor.

Son gelişmelere göre Gazprom şirketi tarafından 2017 yılı için belirlenen doğal gaz fiyatları Türk firmaları tarafından yüksek bulunduğu için kabul edilmedi. Bu nedenle fiyatı yüksek bularak kabul etmeyen bütün Türk özel şirketleri aleyhine Stockholm’de yer alan Tahkim Mahkemesinde dava açılabilmesi için Gazprom tarafından düğmeye basıldı.

Dava edilecek şirketler arasında Kibar Enerji, Akfel Gas, Enerco Enerji, Bosphorus Gaz, Shel ve Avrasya Gaz firmaları bulunuyor. Bu şirketler yılda yaklaşık olarak 10 milyar metreküp civarında doğalgaz ticareti gerçekleştiriyor.

BOTAŞ İle İlgili Bir Dava Süreci Yok

Gazprom’un Almanya’dan sonra ikinci sırada yer alan doğalgaz alıcısı durumundaki Türkiye’de devlet teşekkülü BOTAŞ ile ilgili bir sıkıntı yaşanmadığı da gazeteye yansıyan haberde yer alıyor. BOTAŞ doğalgaz fiyatları ile ilgili bir uyuşmazlık yaşamadıklarını ve önümüzdeki yıl Gazprom ile yapılmış olan anlaşmanın gereği olarak firmanın belirttiği fiyatlardan satın alma gerçekleştireceğini açıkladı. BOTAŞ Gazprom firmasından yılda 17 milyar metreküp doğalgaz alımı gerçekleştiriyor.

Yaşanan bu tartışmaların ortamı gerginleştirmekten öte firmanın kendi ticari çıkarlarını koruma amacıyla gerçekleştirildiği ve Tahkim Mahkemesindeki yargılamanın sonucunun ülke ilişkilerini etkilemeyeceği kulislerde söyleniliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.