Ana SayfaEkonomiTrump BMW’yi de Uyardı Amerikalılarla Almanlar Birbirine Girdi!

Trump BMW’yi de Uyardı Amerikalılarla Almanlar Birbirine Girdi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

8 Kasım’da gerçekleşen ABD Başkanlık seçimlerini sürpriz şekilde kazanan Donald Trump, aykırı söylemleri ile tüm dünyadan tepki çekmeye devam ediyor. Trump’ın Çin ve Meksika hakkındaki açıklamalarına özellikle Çin’den sert tepkiler gelirken, son olarak Almanya’ya sataşan Trump’a Almanlar aynı sertlikte karşılık verdi.

Twitter hesabını aktif şekilde kullanan ve hemen her gün twitterdan çeşitli açıklamalarda bulunan müstakbel başkan Trump, bir süredir otomotiv firmalarına kafayı takmış durumda. Fiat Chrysler ile uyarılarına başlayan Trump, ardından Ford ve Toyota’yı da ABD’de üretimlerini gerçekleştirmeleri konusunda uyarmış, aksi halde yüksek sınır vergileri ödemeleri gerektiğini belirtmişti.

Twitter hesabından dün yaptığı açıklamalarda bu kez ABD’de satış yapan bütün otomotiv firmalarını hedef alan ve toplu bir ikaz geçen Donald Trump, geçtiğimiz hafta Alman Bild gazetesine verdiği mülakatta da Alman Otomotiv devi BMW’ye yüzde 35 gümrük vergisi uygulanacağını açıklamıştı.

Almanlar Köpürdü!

Açıklamalarını BMW ile de sınırlamayan Trump, Alman Şansölyesi Angela Merkel’in 1 milyon mülteciyi ülkeye kabul ederek çok büyük bir hata yaptığını vurguladı. Trump’ın açıklamaları Almanya’da büyük yankı uyandırırken, Angela Merkel’in yardımcısı Sigmar Gabriel’den Trump’ın açıklamalarına cevap geldi.

ABD’nin aldığı hatalı kararlar ve müdahaleci politikaları nedeniyle dünyada mülteci krizinin körüklendiğini belirten Gabriel, ABD’nin kendilerine neyi doğru neyi yanlış yaptıklarını söyleyebilecek bir konumda olmadığını belirtti.

Birbirlerine neleri doğru ya da yanlış yaptıklarına dair bir şeyler söylemek yerine dünya barışı için çalışmanın ve bu konuda açıklamalar yapmanın daha doğru olacağını belirten Gabriel, BMW hakkında Trump’ın yaptığı açıklamalara da değindi.

ABD’li otomotiv firmalarının daha iyi araçlar üretmesi durumunda Amerikalıların bu araçları satın almak isteyebileceğini, bununla birlikte o zamana kadar Alman otomobillerinin rağbet görmeye devam edeceğini söyleyerek Trump’a bir üst perdeden cevap vermiş oldu. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.