Ana SayfaEkonomiTHY Çalışanlarından Büyük Fedakarlık!

THY Çalışanlarından Büyük Fedakarlık!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk insanı hemen her alanda gösterdiği yüce gönüllülüğünü iş hayatında da gösteriyor. Dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasında seçkin bir yer edinen Türk Hava Yolları, 2017 yılında tasarruf tedbirlerini devreye koymak adına gerçekleştirdiği ankette sürpriz sonuçlar elde etti.

Türk Hava Yolları’nın çalışanlarının üyesi bulunduğu Hava- İş Sendikası tarafından çalışanlar arasında gerçekleştirilen ankette çalışanlara; “2017 yılı için zam yapılmaması karşılığında toplu işçi çıkarılmamasını kabul eder misiniz?” şeklindeki soruya çalışanların kahir ekseriyeti evet yanıtı vererek zam yerine arkadaşlarının işsiz kalmamasını tercih ettiklerini ortaya koydular.

10 bin 880 kişinin katıldığı ankette bahse konu soruya çalışanların yüzde 96’sını aşan kısmı “evet” yanıtını verdi. 10 bin 416 kişi tarafından uygun bulunan ve zam yapılmaması karşılığında işten çıkarılmaların gerçekleşmemesi teklifine 464 çalışan ise “hayır” yanıtı verdi.

Görüşmeler Devam Ediyor!

Hava- İş Sendikası tarafından üyelere gönderilen anketin devamında Türk Hava Yolları’nın 2017 yılına dair kendilerine sunduğu teklife de yer verildi. Teklif uyarınca çalışanların görüşlerinin alınmak istendiği belirtilerek, bu sayede daha sağlıklı bir çalışma yürütüleceği kaydedildi.

Hava- İş Sendikası Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, kullanılan oylar doğrultusunda elde edilen veriler değerlendirilerek, en başta iş güvencesini şart koşarak ve garanti altına alarak hareket edileceği belirtildi. Bu kararın alınmasında ve görüşmelerin bu kapsamda devam edilmesinde işçilerin verdikleri yüzde 96’yı aşkın evet oyunun etkili olduğu belirtildi.

Hava- İş Sendikası’ndan yapılan açıklamanın devamında işveren ile görüşmelerin devam etmekte olduğuna dikkat çekilerek, görüşmeler nihayete erdiğinde her iki tarafın da memnun kalacakları bir anlaşma metninin ortaya çıkmasının umulduğu belirtildi. Türk Hava Yolları çalışanlarının zam yerine kimsenin işsiz kalmaması yönünde gösterdikleri fedakarlık şirket yönetimini de memnun etmiş durumda. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.