Ana SayfaEkonomiAnnelere En Az 6000 Lira Destek!

Annelere En Az 6000 Lira Destek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kadınların iş hayatından kopmaması ve ekonomiye katkılarının devam etmesi için çalışmalarını hızlandıran hükümet her geçen gün farklı tasarılar ile konu hakkındaki çalışmaları netleştiriyor. Son çıkan Torba Yasa da bunun bir göstergesi. Son çıkan Torba Yasa’ya göre doğum yapan kadınlara 4 koldan destek veriliyor. Maddi açıdan daha az zorluk çekilmesi için yapılan bu çalışmalar yeni doğum yapacak kadınlar için oldukça önemli.

Annelere Destek Arttırıldı

Son yapılan düzenlemeler ile doğum yapan kadınlar devletin maddi desteğinden daha fazla yararlanabilecek. Doğum yapan kadın eğer çalışmıyorsa 2 alanda, çalışıyor ise 4 ayrı alanda devlet desteği alabilecek.

Hükümetin doğum yapan kadınlar için düzenlemeye aldı uygulamanın bir kısmı iş hayatını daha kolay hale getiren izin günlerini kapsarken, bir kısmı çalışma şartları ve nakit destek ile ilgili oldu.

Annelere Büyük Destek

Son Torba Yasa ile birlikte anneler doğumdan sonra belirli bir süre yarım gün çalışsa bile tam gün gün ücreti alacak. Çocuklar okula gidene kadar anneler kısmi çalışma yapma hakkını da kullanabilecekler. 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra dünyaya gelen ve gelecek çocuklar için geçerli olan kurala göre annelere verilecek destek çocuk sayısına göre değişiklik gösteriyor. Eğer ilk çocuk ise 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve daha sonraki çocuklar için ise 600 lira destek veriliyor ve bu destek için annenin çalışma şartı aranmıyor.

En Az 6000 Lira Destek

Yapılan bakıcı desteği gibi desteklerde anneler tarafından memnuniyetle karşılanmıştı ancak verilecek maddi destek aileler için çok büyük önem arz ediyor. Torba Yasa’ya göre, doğum yapan annelere çocuk parası olarak en az 300 lira, emzirme ödeneği olarak 133 lira, iş görmezlik ödeneği olarak 4424 lira, dadı parası olarak ise 1500 lira verilmesine karar verildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.