Ana SayfaEkonomi2017’de Tüketicinin Güveni Arttı

2017’de Tüketicinin Güveni Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik(TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın birlikte yürüttüğü tüketici eğilim anketi sonuçları açıklandı. Anket sonucuna göre 2017 yılının ilk ayı itibari ile güven endeksinde artış yaşanarak 2016 Aralık ayında yüzde 63,4 olan endeks 2017 Ocak itibari ile yüzde 66,9’a çıktı. Yaşanan bu gelişme hükümetin yaptığı teşvikler ve krediler ile birlikte tüketicide rahatlama olduğunun göstergesi olarak algılandı.

Hane Maddi Durum Beklentisi de Arttı

Tüketici güven endeksinde yaşanan artış, hane maddi durum beklentisi endeksini de etkiledi. Bir önceki aya göre hane maddi durum beklentisi yüzde 2,9 oranında artış göstererek 2017 yılı ocak ayında yüzde 87,9 olarak gözlemlendi. Uzmanlar gelecek 12 aylık dönem için hanenin maddi durum beklentisinde iyileşme olacağı olarak yorumluyor.

Tüketici 2017’de Tasarruf Etmeyi Planlıyor

TÜİK anket sonuçlarına göre tüketici eğilimlerine bakıldığında, genel ekonomik durum beklenti endeksinin de yüzde 3 oranında artarak yüzde 88,6 olduğu görülüyor. 2017 yılının ekonomik açıdan daha iyi olacağını düşünen tüketicilerin işsiz sayısı beklentisi bir önceki aya göre yüzde 5,4 oranında artış göstererek yüzde 68,9 olarak saptandı. Tasarruf etme ihtimalini daha fazla gündeme alan tüketicinin anket sonucuna göre tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 34 oranında artış göstererek yüzde 22,4 değerine yükseldi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.