Ana SayfaEkonomiBorsa Günü Farksız Tamamladı

Borsa Günü Farksız Tamamladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 27 Ocak 2017 günü herhangi bir değişim göstermeyerek, başladığı 83-84 puan hattında günü tamamladı. 

BIST 100 endeksi, 26 Ocak Perşembe gününe göre 0,85 puanlık bir artış göstererek, bugünü ve haftayı 83.827,39’luk puan ile kapattı. Günü 3,8668 Türk Lirası üzerinden kapatan dolar, ani düşüşler ve yükselişler yaşasa da, genel olarak baktığımızda bu haftayı sürekli bir yükseliş ile kapattı. Pazartesi gününü 3.7851 Türk Lirası ile kapatan dolar, haftayı ise 3,8668 Türk Lirası üzerinden kapattı. 

Bankacılık endeksi gün sonunda yüzde 0,01 oranında değer kazanırken, holding endeksinin kazandığı değer yüzde 0,08 oranında oldu. Gün içerisinde en fazla kazandıran sektör, yüzde 1,13’lük oran ile kimya, petrol ve plastik sektörü olurken, en fazla gerileyerek değer kaybeden sektör yüzde 2,17 oranıyla elektrik oldu. 

Gün içerisindeki toplam işlem hacmi 3,3 milyar Türk Lirası düzeyinde gerçekleşirken, günü minimal de olsa yükseliş ile kapatan BIST 100 Endeksi, borsacıların yüzünü güldürdü. Bu akşam saatlerinde Fitch Ratings’in açıklaması beklenilen Türkiye değerlendirmesi öncesinde BIST 100 endeksinin 83.500-84.000 bandında sabit kalarak, yatay bir seyir izlemesi, piyasalarda merak uyandırdı. Önümüzdeki hafta içerisinde Fitch tarafından açıklanacak değerlendirmenin piyasalar üzerinde nasıl bir etki yapacağının izleneceğini bildiren analistler, BIST 100 endeksi için, 84.400-85.500 seviyelerinin direnç, 82.200 seviyesinin ise destek konumu olduğunu ifade ediyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.