Ana SayfaEkonomiKüresel Ekonomiye Davos Etkisi

Küresel Ekonomiye Davos Etkisi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 boyunca küresel ekonominin yönünü belirleyen ve jeopolitik gelişmelerin tartışıldığı Davos Zirvesi ve Coface Ülke Risk Konferansı gerçekleştirildi.

Dünya genelinden bir çok akademisyenin, üst düzey yöneticin ve siyasetçinin yer aldığı Davos Zirvesi ve Coface Ülke Risk Konferansı’nda yatırımcılar için 2017 görünümü ve küresel ekonominin sahip olduğu gidişatı belirleyecek olan tüm konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Her iki etkinlikte de bu yıl ABD ve Çin arasında yer alan ilişkilerin çok fazla gündemde kalacağı sonucuna ulaşılırken, Türkiye ekonomisi için de iç dinamiklerin belirleyici bir rol oynayacağı gerçeği ortaya çıktı.

Uluslararası ticari alacak sigortası şirketi olarak hizmet veren Coface, Paris’te her yıl gerçekleştirilen Ülke Risk Konferansı’nda Türkiye her yıl olduğu gibi önemli bir kısımda yer aldı. Siyasi konular, terör olayları ve mülteci sorunu ile Ülke Risk Konferansı’nın gündeminde olan Türkiye, jeopolitik olarak sahip olduğu önemi korumaya devam ediyor. Türkiye’nin Rusya ile olan ilişkileri hem Avrupa Birliği hem de Amerika Birleşik Devletleri tarafından yakın takip kıskacına alınırken, özellikle Türkiye Merkez Bankası’nın sahip olduğu bağımsızlık ve gündemde yer alan referandum konusu; Türk Lirası’nın değer kaybı ile ortaya çıkan risk priminin artması, Türkiye açısından önemle ele alınarak işlendi.

Türk Ekonomisi Umut Verici

Türkiye’ye yapılacak yatırımlar için “bekle-gör” taktiğinin izleneceği ön planda tutulurken, Türkiye’nin çok büyük bir pazara sahip olduğuna da dikkat çekildi. Türkiye’nin sahip olduğu kredi notunu düşürmeyen Coface, Güney Afrika’nın notu’nu düşürmeyi tercih etti. Politik belirsizliğin ekonomide oluşacak büyüme beklentilerini düşürdüğüne dikkat çeken konuşmacılar, referandum sonrası Türkiye üzerindeki soru işaretlerinin ortadan kalkması ile birlikte Türkiye’nin hızlı bir şekilde büyüme evresine geçeceğini ön görüyor.

Küresel Ekonomide 2017 Gündemi

Davos’ta en çok konuşulan konular arasında ekonomide kadının sahip olduğu yer, kapsayıcı kapitalizm ve girişimcilik başlıkları yer aldı. İş dönüş dolaşıp, kısa vadeli kararlara ve popülitenin ekonomi üzerindeki etkisine geliyor olsa da, ABD ve Çin arasında yer alan ilişkiler gündemi fazlasıyla meşgul etmeye yetti.

70’ten fazla ülkenin katıldığı Davos’ta Türkiye adına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yer aldı. Kapsayıcı kapitalizm, popülizm, korumacılık ve sanayi devriminden bahsedilen konuların çerçevesinde, gündem, sürekli seçim öncesi açıklamalarında Trump’ın yer verdiği Çin ile geliştirilecek olan ekonomik ve siber bir savaşın etrafına geldi.

24 Ocak 2017 günü Paris’te düzenlenen Coface Ülke Risk Konferansı’nda yer alan Coface Türkiye Genel Müdürü Emre Özer, Türkiye’den bir çok firmanın Coface vasıtası ile ortakları ile buluştuğunu söylerken, Coface’nin dünya genelinde sahip olduğu öneme dikkat çekti. Türkiye ve ihracat için önemli yer tutan diğer ülkelerin kredi puanları ve Dünya genelinde yaşanılan ekonomik değişimler adına yakından takip etme şansı sunulduğunu dile getiren Özer, Coface’nin Türkiye ekonomisi için öngördüğü yüzde 1.6’lık büyümenin önemli bir kriter olduğunu dile getirdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.