Ana SayfaEkonomiYapı Kredi’nin Ortağına Sermaye Uyarısı

Yapı Kredi’nin Ortağına Sermaye Uyarısı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Şubat ayında sermayesinde artış gerçekleştirmeyi planları dahiline alan Unicredit’e Avrupa Merkez Bankası’ndan sermaye uyarısı yapıldı.

İtalya’nın en büyük bankalarından bir tanesi olan Unicredit’in borsada yer alan hisseleri AMB’nin talep ettiği sermaye oranı seviyesinin altında kalmasını duyurması ile birlikte hızlı bir şekilde düşmeye başladı. 

Şubat ayı planları içerisinde sermaye artışı gerçekleştirmek olan Unicredit’e bugün kötü haber Avrupa Merkez Bankası’ndan geldi. Unicredit’in sahip olduğu finansal güç, CET1 sermaye yeterlilik oranı ile doğru orantılıydı. 2016 yılının sonlarında düşmeye başlayan CET1 sermaye oranı, yüzde 8’lik kısıma gerileyerek; minimum eşik oranı olarak kabul edilen yüzde 10’luk seviyenin altına düştüğü dile getirildi.

Avrupa Merkez Bankası tarafından Unicredit’e yapılan bu uyarı, İtalyan banka devinin İspanyol borsasında sahip olduğu hisseleri hızlı bir şekilde düşüşe geçerek, yüzde 6’lık bir oran ile günü kapattı. Unicredit cephesinden yapılan açıklama ile, ABM’nin Şubay ayının son gününe kadar, bankadan temin edilen sorunlu kredilerin yönetimi konusunda yeni bir strateji talep edildiği açıklandı. İtalya’nın en büyük ve en güçlü bankası olarak tanınan Unicredit, geçtiğimiz yılın yaz döneminde aldığı radikal bir karar ile; hem sahip olduğu kâr marjını artırmak, hem de sermayesini daha kuvvetli hale getirebilmek için 13 milyar Euro değerinde bir sermaye artırım planını yürürlüğe koymuştu. Lakin, İtalyan devinin bu planı, tahsil edilemeyen kredi borçlarının ortaya çıkarttığı 8 milyar Euro değerindeki kaybı kapatamamak, AMB tarafından sermaye uyarısı yapılmasına sebep oldu. 

İtalya’nın en büyük bankası olarak bilinen Unicredit, tahsil etmesi gereken 8 milyar Euro değerindeki kredi tahsilatlarınındaki açığı kapatması halinde, kârını ve 2019 yılı içerisindeki temettü ödemelerini artırması öngörülüyor.

Unicrredit – Yapı Kredi Ortaklığı

İtalya piyasası dışarısında da bir çok ortaklığa sahip olan Unicredit, 2001 yılında Türkiye piyasalarına adım atmaya karar vermiş, bu karar doğrultusunda da Koç Holding ile görüşerek Koç Finansal Hizmetler’e yüzde 50 oranında hisse satın alarak ortak olmuştu. Geride kalan 16 yıllık süre zarfında hisse oranını büyüten Unicredit, şu anda Yapı Kredi Bankası’nın yüzde 81,8’lik hissesine sahip.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.