Ana SayfaEkonomiEkonomik Güven Endeksi Düşüşte

Ekonomik Güven Endeksi Düşüşte

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2016 yılının Aralık ayını yüzde 89,2 ile kapatan ekonomik güven endeksi, bu ay yüzde 3.9 oranında gerileyerek yüzde 85,7 oranına düştü.

Tütekici güven endeksi, mevcut tüketicilerin ülke ekonomisi ile alakalı değerlendirmeleri ve yaptıkları harcamalar ile davranışlarını ölçmektedir. Dünya üzerindeki tüm ülkelerde, ekonomide yaşandan değişim ve gelişimleri yakın takibe alınmasında yardımcı olan bu endeks, ekonomide yaşanabilecek büyümeyi tahmin edebilme aşamasında mantıklı fikirler üretmeye yardımcı olmaktadır. Ekonomik güven endeksi ise, üreticiler ile tüketicilerin arasında meydana gelen ilişkiyi temel alarak ortaya çıkartılan bir endeks olarak bilinmektedir.

Ocak ayı içerisinde gerçekleşen ekonomik güven endeksinde yaşanan düşüş,; inşaat, perakende ticaret, imalat sanayisi ve hizmet sektöründe yaşanan güven endeksleri düşüşleri ile doğru orantılı olarak ortaya çıktı. Tütekici güven endeksinin, 2016 yılının Aralık ayına oranla yükselmesi her ne kadar iç rahatlatan bir kriter olsa da; sektör bazlı ekonomik güven endeksi düşüşü engelleyemedi. Ocak ayında tüketici güven endeksi 66,9 değerinde olurken; hizmet sektörü güven endeksi 87,5’a, imalat sanayisi güven endeksi 100,5’e, inşaat sektörü güven endeksi 74,8’e, perakende ticaret sektörü güven endeksi ise 95,9 değerine düştü.

Düşüş Oranları Azaldı

2016 yılının Aralık ayı ile 2017 yılının Ocak ayı karşılaştırıldığı, her ne kadar endekslerde yaşanan düşüş devam ediyor olsa da, bazı endekslerde ivmede bir azalma olduğu gözden kaçmadı. Aralık ayında Kasım ayına oranla yüzde 6,2 oranında düşen ekonomik güven endeksi, Ocak ayında Aralık ayına oranla yüzde 3,9 oranında düştü. Tüketici güven endeksi Aralık ayında yüzde 8 oranında düşmüşken, Ocak ayında yüzde 5,6 oranında artarak, iç rahatlattı.

İmalat sanayisi güven endeksi, Aralık ayında yüzde 3,7 oranında düşmüşken, Ocak ayındaki düşüşü yüzde 3 oranında oldu. Hizmet sektöründeki düşüş ise, geçtiğimiz aylara oranla biraz daha ivmelendi. Aralık ayında yüzde 3,5 oranında düşüş yaşayan hizmet sektörü güven endeksi, Ocak ayında yüzde 6,2 oranında düşüşe geçti. Aralık ayında perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,1 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,5 oranında yükselirken, Ocak ayında perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,2 ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 1,7 oranında düşüşe geçti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.