Ana SayfaEkonomiSGK Emeklilere Ödeme Uyarısı Yaptı!

SGK Emeklilere Ödeme Uyarısı Yaptı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ek emekli ikramiyesi alacak olan vatandaşlara SGK tarafından kritik bir uyarı yapıldı. Ödemeler için başvuruların en geç 1 yıl içerisinde yapılması gerektiği belirtildi. 

30 yılın üzerinde görev yapmış ancak emekli olurken 30 yıl üzerinden ücretlendirilmiş olan tüm emeklilerin geride kalan haklarının tamamlanması için çalışma yapıldı. Yapılan düzenlemeler sonrasında ek ikramiye adı altında bu kapsamda yer alan emeklilere gerekli ödemelerin yapılması için çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Ek ikramiye alacak olan 400 binin üzerine emeklinin olması yapılacak ödemelerin büyüklüğünü de bir kez daha ortaya koyuyor. 

Ek ikramiye ödemelerinin yapılması için gerekli imzaların atılmasının ardından konu hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir açıklama yapıldı. Bu açıklamaya göre ödemelerin yapılması için bazı başvuruların gerçekleştirilmesi gerekecek. Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılacak olan başvuru ve verilecek olan dilekçelerin ardından en geç üç ay içerisinde ödemelerin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ancak bu konuda başvuruların kesinlikle 1 yıllık süre zarfı içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiği yönünde önemli uyarılar yapıldı. 

Düzenleme sonrasında mağduriyetlerin oluşmaması için en düşük ödemenin 100 lira tutarında olması bekleniyor. Bu sayede 50 lira civarında ödeme alacak olan vatandaşlarında mağdur edilmemesi için gerekli çalışmalar başlatıldı. Bunun ardından en fazla yapılacak ek ikramiye ödemesinin tutarının 7 bin 500 lira olduğu açıklandı. Bir yıllık süre içerisinde başvuru yapılmaması halinde ödemelerin gerçekleştirilmeyeceği açıklandı. Bunun üzerine bir yıllık süreyi aşarak sonrasında yapılan başvurularında herhangi bir anlam ifade etmeyeceği için geçersiz sayılacağı ve geriye dönük ödemelerin yapılmayacağı belirtildi. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.