Ana SayfaEkonomiABD Hisseleri Dört Gün Aradan Sonra Yükselişe Geçti

ABD Hisseleri Dört Gün Aradan Sonra Yükselişe Geçti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kar Açıklamaları ABD Hisselerini Arttırdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye ve 7 Müslüman ülkenden gelen mültecilerin ülkeye girmesini yasaklayan başkanlı emrini imzalamasının ve ABD başsavcısını görevden almasının etkisi ile ABD hisse senetleri yönünü aşağıya çevirmişti. Donald Trump’ın uyguladığı politikaların yatırımcıyı tedirgin etmesi ve yatırıcının satış pozisyonu alması nedeniyle ABD hisse senetleri Kasım ayından buyana en uzun süreli ve en sert düşüşü yaşamıştı. Çarşamba günü kar açıklamaları ve FED toplantısının etkisi ile ABD hisselerinin değer kaybı sona erdi.

ABD hisselerinin dört günlük düşüşü Apple’dan gelen kar açıklamasının küresel piyasalarda oluşan ABD ekonomik büyüme iyimserliğini beslemesi ile sona erdi. Apple şirketinin birinci çeyrek kar açıklaması beklentilerin üzerinde olmasıyla S&P 500 Endeksinde ve Dow Jones Endeksinde uzun zaman sonra yukarı yönlü dalgalanmalar görüldü.

Apple şirketinin kar açıklamasının etkisi ile ABD hisse senetlerinin yaklaşık yüzde 75’ni kapsayan S&P 500 Endeksi gün içerisinde yüzde 0,4 yükselerek 2.286,85 puana ulaştı.

 ABD’nin en büyük 30 şirketinin hisse senetlerini kapsayan Dow Jones Endeksi ise gün içerisinde 92 puan kazanç elde ederek 19.995 puana yükseldi. Dow Jones Endeksinin kapsadığı çoğu şirket hisselerinde gerileme yaşanırken endeksin yükselmesinde Apple şirketinin hisse senetlerinin yüzde 5,6’lık yükselişi etkili oldu.

Gün içerisinde ABD 10 yıl vadeli Hazine tahvilleri faiz oranı 6 bp yükselerek 2,51’e çıkarken Dolar, Euro karşısında yüzde 0,2 değer kazandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.