Ana SayfaEkonomiCanikli: İstanbul 25 Finans Merkezi İçerisine Girecek

Canikli: İstanbul 25 Finans Merkezi İçerisine Girecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yabancı yatırımcıyı İstanbul’a çekecek yeni yatırımlar aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Finans Merkezi çalışmalarına hız verildi. Konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli “İstanbul Körfez ülkelerin yatırımlarıyla canlanacak” dedi.

Hükümet tarafından yabancı yatırımcının İstanbul’da daha fazla yatırımı hayata geçirilmesi için bir dizi çalışma yürütülmekteydi. Çalışmalar dahilinde olan İstanbul Finans Merkezi bu faaliyetlerin en önemlisi olarak devam ettiriliyor.

Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu’nun Başkanı olarak görev başında bulunan Nurettin Canikli, ilerleyen zamanlarda İstanbul kentinde özellikle Körfez ülkelerinden ciddi yatırımlar beklediklerini açıkladı. Küresel ekonomik rekabette İstanbul’un karlı çıkacağına vurgu yapan Canikli, “dünyanın sayılı finans merkezleri arasına İstanbul’da girecek” ifadelerini kullandı. Dünya üzerinde 25 finans merkezi bulunduğunu belirten Canikli, “İstanbul bu merkezler arasındaki yerini alacak” dedi.

Geçen 15 yıllık zaman diliminde Türkiye ekonomisinin ve Türkiye’ye yatırım yapan yabancı sayısının her geçen yıl daha da arttığını ifade eden Başbakan yardımcısı, “Türkiye küresel ekonomik krizden ufak tefek sorunlarla ayrılacak” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli global çevrelerde ekonomik krizlerin ciddi yaralar aldığını bildirirken, “Türkiye bu durumu fırsata dönüştürecek ve yabancı yatırımı, fon akışını maksimum seviyeye çıkaracak” dedi. Bu kapsamda İstanbul için gerekli altyapı ve kurum çalışmalarına ağırlık veren Hükümet, İstanbul’un coğrafi şartlarını da kullanarak; küresel ekonominin yapı taşlarını kente çekmeyi planlıyor.

İstanbul Asya ve Avrupa arasında köprü görevini üstlenmenin yanında, iki yakanın ortak buluşma noktası olarak yabancı yatırımcının da dikkatini çekiyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.