Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin 60 Yıllık Rüyası Gerçeğe Dönüşüyor

Türkiye’nin 60 Yıllık Rüyası Gerçeğe Dönüşüyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İnşası uzun zamandır gündemde olan fakat üretim aşamasına bir türlü geçemeyen Akkuyu Nükleer Santrali’nin bu yıl inşa edilemeye başlanacağı ve 2023 yılında hizmete gireceği açıklandı. Açıklamayı Enerji Bakanı Berat Albayrak yaptı.

Enerji Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer Santrali “türkiye’nin gelmiş geçmiş tek kalemde tek yatırımda en büyük yatırımı olarak” nitelendirildi.

1950 yıllarında yapılması planlanan ama bir türlü gerçeğe dönüştürülemeyen 60 yıllık rüya sonunda gerçeğe dönüşüyor. Nükleer Santral projesi kapsamında Türkiye’nin en önemli yatırımlarından biri olan Akkuyu Nükleer Santrali için çalışmalar yeniden hızlanacak.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşa çalışmalarını yerinde takip edeceklerini ifade eden Enerji Bakanı Berat Albayrak, üretimde gelinen son nokta hakkında bilgiler verdi. Santralin inşasının geçen yıla göre büyük ilerleme kaydettiğini bildiren Enerji Bakanı, üretici firmaların yoğun bir çalışma içerisinde olduğuna işaret etti.

2017’de santral inşasında önemli adımların atılacağını açıklayan Albayrak, limanların tasarım ve dizaynı, ayrıca inşaat çalışmalarına başlanması noktasında ilk inşaat sürecine bu yıl başlanacağını hedeflediklerini belirtti.

2023 yılında birinci reaktörü devreye sokmayı planladıklarını da söyleyen Enerji Bakanı Berat Albayrak, Cumhuriyetin 100. Yılını Bakanlık olarak bu şekilde taçlandıracaklarının altını çizdi.

Akkuyu Nükleer Santrali Türkiye’nin sadece elektrik ihtiyacı konusunda değil, bunun yanında enerji çeşitliliği konusunda da büyük önem taşıyor. Santralin hizmete girmesiyle birlikte Türkiye enerji alt yapısı içinde büyük gelişmelerin yaşanması bekleniyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.