Ana SayfaEkonomiGümrük Birliği Anlaşmasında Güncelleme Açıklaması

Gümrük Birliği Anlaşmasında Güncelleme Açıklaması

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomi Bakanı tarafından yapılan son açıklamalara göre Türkiye ile Avrupa Birliği arasında gelişen Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi gerektiği özellikle belirtildi. 

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de düzenlenen bir tarım projesine katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi gündeme dair çeşitli açıklamalarda bulunurken projenin geliştirilmesi için tüm katkıları devlet tarafından verileceği açıklandı. Günümüzde genç kuşağın oldukça şanslı olduğunu dile getirirken daha önceki zamanlarda tarım alanında faaliyet gösteren binlerce kişinin teknolojik ve yenilikçi fikirlerden yararlanamadıkları için çalışmaları sırasında zor anlar yaşadıklarına dikkat çekti. Tarım alanında gerçekleştirilen eski usul yöntemlerin oldukça zorlu ve zaman alıcı olduğunu söyleyen Nihat Zeybekçi, artık tarım faaliyetlerinin çok daha kolay olduğuna vurgu yaptı. 

Teknolojinin gelişmesi ve bilim faaliyetlerinin etkin rol oynamasından dolayı artık ne ekilip dikilmesine vatandaşların karar verdiği dönemin tamamen ortadan kalkacağını belirtti. Bilim insanları tarafından yapılan çeşitli gözlem ve araştırmaların ardından o yıl için en çok ihtiyaç duyulan, en verimli şekilde yetiştirilebilecek olan ürünün tespit edilmesi ile birlikte üretimlerin gerçekleştirileceği açıklandı. Bu konuda ihtiyaçlar kadar ekim yapılacak olan topraklarında verimliliğinin hangi ürüne yatkın olduğunun belirlenmesi için çalışmalar yürütülecek. 

Ekonomi Bakanı çiftçilerle yapmış olduğu görüşme ve toplantı sonrasında ihracatı ve ithalatı da yakından ilgilendiren Gümrük Birliği Anlaşması hakkında bazı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin tarım ihracatı alanında ilk sırada olduğuna vurgu yaparken bu konuda daha etkili sonuçların ortaya çıkmasını sağlayacak olan Gümrük Birliği anlaşmasının tekrar güncellenmesi gerektiğini belirtti. Avrupa Birliği ile Türkiye arasında gerçekleştirilen anlaşmanın bazı şartlarının ağır olduğunu dile getirirken güncelleme yapılmasının şart olduğunu ve bu konuda gerekli çalışmaların başlatıldığını açıkladı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.