Ana SayfaEkonomiTanzanya’da Demiryolu Hattını Türk Firma İnşa Edecek

Tanzanya’da Demiryolu Hattını Türk Firma İnşa Edecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Afrika’da bir dizi görüşme yaptı. Bu görüşmelerin hemen akabinde ekonomik ilişkiler canlanmaya başladı. Tanzanya Başkanı demiryolu üretim projesini Türk firmanın üreteceğini açıkladı. Bunun yanında projenin hayata geçmesi için Türk Eximbank’tan da kredi alınacağı açıklandı.

PORTEKİZLİ FİRMA İLE TÜRK FİRMA BİRLİKTE ÜRETECEK

Tanzanya’da üretilecek demiryolu hattı toplam 1.200 kilometreden oluşacak. Ve bu hattın 200 kilometresini Türkiye Yapı Merkezi inşa edecek. Portekizli üretici firma ile birlikte inşa edilecek demiryolu hattının bir buçuk ay içerisinde inşa edilmeye başlanacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeleri sonrasında yeni ekonomik gelişmeler yaşanırken, bu projenin bir başlangıç olduğu ifade edildi. Afrika ülkeleriyle ekonomik işbirliğinin ilerleyen dönemlerde daha da artması bekleniyor.

Başlangıç için Türkiye Yapı Merkezi ve Portekiz merkezli Mota Engil firmasının hayata geçireceği demiryolu hattının 2 buçuk yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması öngörülüyor. Proje için yapılan sözleşmelerde Darüsselam’daki törenle karşılıklı olarak imzalandı.

Darüsselam ile Morogo arasında inşa edilecek hattın ilk kazması 45 gün sonra vurulacak. Söz konusu hattın inşası tamamlandığında ise hat, Dodoma kentine kadar uzatılacak.

TÜRK BANKASINDAN KREDİ İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Tanzanya liderinin demiryolu projesi için Türk Eximbank’tan dört yüz milyon dolar kredi istediği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Afrikalı ülkeler arasında Tanzanya, ekonomik kapsamda en iyi büyüme oranlarını gerçekleştiren ülke olarak dikkatleri çekiyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.