Ana SayfaEkonomi2016 3. Çeyrekte Seyahate 466 Lira Ayırabildik!

2016 3. Çeyrekte Seyahate 466 Lira Ayırabildik!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde, 2016’nın üçüncü çeyreğinde Türkiye’de tatil amaçlı seyahate çıkanlar hane başına 466 liralık turizm harcaması yaptı.

TÜİK tarafından yapılan araştırma, tatil amaçlı olarak gerçekleşen seyahatleri kapsadı. Buna göre 2016’nın üçüncü çeyreği döneminde toplam 24 milyon 14 bin vatandaş yurt içinde tatil yaptı.

Bir önceki yıl ile 2016 yılı karşılaştırıldığında Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan verilerde artış kaydedildi. Yüzde bir oranında gerçekleşen artışla geçen yıl 32.987 bin tane seyahatin yapıldığı görüldü. Söz konusu istatistiklerde en az bir gece ve üzeri konaklamalar dikkate alındı.

ORTALAMA 10 GÜN

Türkiye İstatistik Kurumu yaptığı açıklamada söz konusu dönemde tatil için 349.223 bin gece konaklama yapıldığını belirtti. Yurt içi konaklamaların ortalaması ise 10 gece olarak bildirildi. Seyahat edenler bu süre zarfında toplam 15.360 milyon 556 bin liralık harcama gerçekleştirdi. Seyahate çıkan her aileye ise 466 liralık harcama payı düştü.

Vatandaşların yurt içinde gerçekleştirdikleri seyahat sürelerinde harcadıkları para miktarı 2015’in Temmuz, Ağustos ve Eylül dönemine oranla % 23,6 oranında artış kaydetti.

BİREYSEL TATİL TERCİH EDİLDİ

Seyahat harcamalarında bireysel tatiller tercih edildiği gibi turlarda büyük ilgi gördü. Fakat bireysel seyahat liderliği kaptırmayarak % 88,4’lük dilime sahip oldu. Kalan yüzde 11,6’lık dilim ise turlar aracılığı ile gerçekleşti. Bireysel seyahatlerde yaklaşık 13 buçuk milyar harcama yapılırken, turlar ile çıkılan seyahatlerde yaklaşık 1 milyar 780 milyon civarında harcama yapıldığı kaydedildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.