Ana SayfaEkonomiTHY, Halkbank ve Türk Telekom Da Varlık Fonuna Devredildi

THY, Halkbank ve Türk Telekom Da Varlık Fonuna Devredildi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

THY, Halkbank ve Türk Telekom Varlık Fonu’na Devredildi

Başbakanlık tarafından hafta sonu yapılan açıklama ile Ziraat Bankası, Botaş, BİST ve PTT’nin Hazine sorumluluğunda olan hisselerinin Varlık Fonu’na devredildiği duyurulmuştu. Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) tarafından yapılan açıklama ile Türk Hava Yolları (THY) ve Halkbank’ın özelleştirme kapsamındaki hisselerinin ve Türk Telekom’un Hazine Müsteşarlığı’na ait hisselerinin de Varlık Fonu’na aktarıldığı duyuruldu. Ayrıca hafta sonu TPAO, Türksat, Eti Maden, Çaykur’un Hazine uhdesindeki hisseleri de Varlık Fonu’na aktarılmıştı.

Varlık Fonu’na devredilen Halkbank’ın özelleştirme kapsam ve programındaki hisse senetlerinin piyasa değeri 7,5 Milyar TL olarak belirlenirken THY’nin devredilen hisse senetlerinin piyasa değeri 3,85 Milyar TL’dir. Sadece Halkbank ve Türk Hava Yolları hisse devrinin Varlık Fonu’na sağladığı kaynak 11,3 Milyar TL oldu.

KAP tarafından yapılan açıklamada Halkbank’ın özelleştirme kapsamı ve programında bulunan yüzde 51,11’lik hissesinin, Türk Hava Yolları’nın yüzde 49,12’lik hissesinin ve Türk Telekom’un Hazine Müsteşarlığına ait yüzde 6,68’lik hissesinin Varlık Fonu’na aktarıldığı duyuruldu.

Uzmanlara göre Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi’ne devredilen şirket hisseleri teminat gösterilerek Varlık Fonu aracılığı ile ülkedeki büyük yatırımlar için yurtdışından kaynak temin etmek amaçlanıyor. Varlık Fonu söz konusu şirketlerin hisse senetlerini teminat göstererek proje finansmanı için yurtdışından düşük faizli kredi alabilecek ve sukuk ya da konvansiyonel borçlanama yoluna da gidebilecek. Ayrıca yetkililer Varlık Fonu’na devredilen şirket ve kuruluşların Sayıştay denetimi dışında kalacağını da belirtiyorlar. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.