Ana SayfaEkonomi5 Milyon Emekliye Zam Umudu

5 Milyon Emekliye Zam Umudu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ülke genelinde 5 milyon emekliye umut olan konu hakkında bireysel girişimlerine devam eden Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı, sonuç olumlu olursa emeklilerin yüzünü güldüren kişi olacak. Yaklaşık olarak 5 milyon emeklinin intibak umudunu taze tutan Avcı umudunu kaybetmeden konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Avcı2nın girişimleri sonuç verirse milyonlarca emekli 50 ila 355 lira arasında zam almış olacak.

2000 Öncesine İntibak Var

Ülke genelinde oldukça ses getiren 2000 yılı öncesinde emekli olanlara intibak hakkının tanınması üzerine harekete geçen İbrahim Avcı aynı hakkın 2000 yılı sonrasında emekli olanlara verilmesi için ilk etapta Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuruda bulundu. Başvurusu haklı bulunan Avcı sonrasında Ankara İş Mahkemesi’ne 2000 yılı sonrası emeklilerinin de intibakta faydalanması için dava açtı ancak mahkeme davayı reddetti ve konu Yargıtay’a taşındı.

AYM’den Sonuç Bekleniyor

Umudunu kaybetmeyen Avcı Yargıtay’ın iş mahkemesi kararını onamasından sonra Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Yakın zamanda Anayasa Mahkemesi’nin başvuruyu inceleyip konu hakkında net bir karar verecek. Eğer Avcı’nın çabaları sonuç veriri ve yüksek mahkeme, 2000 yılı öncesi intibakın yürürlükteki maddesinin iptali yönünde bir sonuca varırsa bu karar ile birlikte 2000 yılı sonrası emekli vatandaşlarda intibak zammı alacak ve vatandaşların tek tek dava açmasına gerek kalmayacak.

5 Milyon Emekli

2000 yılı sonrasında emekli olan yaklaşık 5 milyon vatandaşı ilgilendiren sonuç olumlu olursa milyonlarca emekli 50 lira ile 355 lira arasında zam alabilecek. Emekliler heyecanla Anayasa Mahkemesi sonucunu bekliyor. Süreç sonucunda 5 milyon emeklinin yüzünün gülmesi umut ediliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.