Ana SayfaEkonomiKOP, Yozgatlı Hayvan Üreticilerine Yüzde 50 Hibe Desteği Verecek

KOP, Yozgatlı Hayvan Üreticilerine Yüzde 50 Hibe Desteği Verecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yozgat Valiliği yaptığı yazılı açıklamayla hayvancılık yapan üreticilere yüzde ellilik hibe desteği verileceğini açıkladı.

Konya Ovası Projesine dahil edilen Yozgatlı küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri bu hibe desteğinden yararlanabilecek. Hibe desteği kapsamında hayvan işletmelerinin daha modern hale getirilmesi ve bu alanda yapılacak inşa yatırımlarına destek verilmesi hedefleniyor.

Yozgat Valiliğince yapılan duyuruda geçen yılın 8 Haziran’ında Yozgat kentinin Konya Ovası Projesine dahil edildiği bildirildi.

Konya Ovası Projesi kapsamındaki hibe desteğinden büyük baş hayvancılık yapan işletmeler ahır inşası, gübre çukuru, yem için depo, slaj yeri ve sağım için oda temini gibi projelerde yararlanabilecek. Proje kapsamında bu alanda çalışma yapan işletmelere 60 binle 294 bin lira arasında destek verileceği de gelen bilgiler arasında yer aldı.

Küçükbaş hayvancılık yapan işletmeler ise ağılın oluşturulması, yem için depo ayrıca yıkama odası inşa çalışmalarında KOP hibe desteğinden faydalanabilecek. Destek için verilecek hibe miktarı ise elli bin lirayla yüz bin lira arasında farklılık gösterecek.

YOZGAT VALİLİĞİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Yozgat Valiliği yaptığı açıklamada projenin toplam miktarının % ellilik bölümünün hibe desteği kapsamına alınacağını açıkladı. “Küçük ve büyükbaş hayvancılık yapan işletmeler yatırımlarını bir yıl içerisinde tamamlamak şartıyla bu destekten yararlanacak” diyen Valilik, gerçek ve tüzel kişilerin bu destekten yararlanmak için başvuru yapabileceğini belirtti.

Konya Ovası Projesi kapsamında yüzde ellilik hibe desteği başvurularıysa, işletmenin bulunduğu yerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine yapılacak.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.