Ana SayfaEkonomiKredisini Ödeyemeyen Çiftçinin Tarlası İcradan Satılık!

Kredisini Ödeyemeyen Çiftçinin Tarlası İcradan Satılık!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kış mevsiminin beklenenden sert geçmesi birçok çiftçiyi zor durumda bıraktı. Doğal afetler nedeniyle çok sayıda sera ve tarla zarara uğradı.

İşte bu çiftçiler arasında bulunan Mersinli bir çiftçide bankadan çektiği krediyi ödeyemeyenler arasında yer aldı. Kredi taksitlerini ödeyemeyen Mersinli çiftçinin tarlasına banka haciz işlemi uyguladı. Sonrasında ise icra kanalıyla tarlayı satışa çıkardı.

Mersin’e bağlı Adanalıoğlu Mahallesi’nde çiftçilikle geçimini sağlayan Çetin Can yaşadıklarını şöyle anlattı. “Dört sene önce Ziraat Bankası aracılığı ile 630 bin TL kadar kredi çektim. 37 dönüm tarla üzerine bu finansman ile sera kurdum. Fakat arka arkaya yaşanan doğal afetlerle üretim düştü. Toplanan ürün kalitesi ise para etmedi. Bu yıl ise durmadan yağan yağmur ve kar serayı da, ekili ürünleri de aldı götürdü. Bu durumların yaşanması Ziraat Bankası’na kredi borcumu ödememe engel oldu. Ziraat Bankası’ndan toplam 630 bin TL’lik tarım kredisi çekmiştim. Bu miktarın 370 bin liralık bölümünü dört yıllık süreçte ödedim. Yapılandırmadan yararlanarak kredi borcumu yapılandırdım. Fakat bu yıl yapılandırma taksitlerini ödeyemedim. Ve banka tarlamı icra kanalıyla satışa çıkardı. İçinde bulunduğum durumdan nasıl çıkacağımı bilmiyorum.” dedi.

Çetin Can yaşadıklarını anlattıktan sonra yetkilere seslenerek tarlasının satışını durdurmalarını talep etti. Son 4 yıl içerisinde doğal felaketlerin üretim yapmalarına izin vermediğini de sözlerine ekleyen Can, “Ektiğimiz ürünleri sel aldı götürdü.“ ifadelerini tekrarladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.