Ana SayfaEkonomiDubai Kârlı Mücevherat Kapısı

Dubai Kârlı Mücevherat Kapısı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mücevherat sektöründe Türklerin 5 bin yıllık bir mazisi olduğunu belirten Mücevher İhracatçıları Birliği yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güner, Dubai’de bütün ürün gruplarına yüzde 5 vergi uygulaması getirildiğini gelecek yıldan itibaren de yüzde 5 oranında KDV geleceğini bu yüzden Türk mücevherat firmalarının bu fırsatı kaçırmayarak Dubai’deki 100 milyar dolarlık fırsattan faydalanmalarını söyledi.

İstanbul’un mücevherat açısından ok önemli olduğunu, Kapalıçarşı’da mücevher borsası olduğunu Osmanlı’da sarayın mücevhercisinin burada yetiştiğini, aynı zamanda İstanbul’un değerli taşlar toplama merkezi olduğunu anımsatarak mücevher konusunda oldukça tecrübeli olunduğunun unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yüzde 20’lik ÖTV Kaldırıldı

Türkiye’nin mücevherat üretiminde kapasite olarak dünya sıralamasında ikinci sırada olduğunu pazarlamada ise ilk 5’e girdiğini belirten Güner, değerli taş ithalatında uygulanan yüzde 20 oranındaki ÖTV’nin dünya ile rekabette zorluk çıkardığı için kaldırıldığını söyledi.

Yüzde 5’lik Vergi Kaçırılmaz Fırsat

Mücevherat sektöründeki tecrübenin değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Güner, Dubai’de Türk mücevherciler için yaklaşık olarak 100 milyar dolarlık fırsat olduğunu yapılan yatırımlar için yüzde 5’lik vergi oranlarının kaçırılmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Dubai’deki ürün gruplarında yüzde 5 oranında vergi uygulanmasının çok büyük bir fırsat olduğunu genel ihracatın 150 milyar dolar olduğunu sadece Dubai’de bu rakamın 100 milyar dolar civarında olduğunu pazarda söz sahibi olmak için hükümetin bu konuda adım atması gerektiğini söyledi.

Türkiye Dubai’deki Firmalar için Cazip

Dubai’deki firmaların Beyrut’a kaçma ihtimali olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Mustafa Atayık, Türkiye’nin Dubai’deki firmalar için daha cazip olduğunu durumun Türkiye açısından fırsata çevrilmesi gerektiğini, Dubai’de ofisi olan firmaların Türkiye’ye gelmesi ile Ortadoğu, Afrika, Mısır ve Suudi Arabistan’a ihracat yapabilme imkânı sağlayacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.