Ana SayfaEkonomiSavunma Sanayiden Yeni Atak! “Turboşaft Motor Geliştirme Projesi” İmzalandı

Savunma Sanayiden Yeni Atak! “Turboşaft Motor Geliştirme Projesi” İmzalandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye son yıllarda savunma sanayisi alanında büyük gelişmeler kaydetti. Savunma sanayisi her geçen gün biraz daha ileriye taşınırken, son proje ile helikopterlere yerli motor üretimin yapılacağı öğrenildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki helikopterlere yerli üretim motor olarak planlanan proje kapsamında ilk adım atıldı.

Turboşaft Motor Geliştirme Projesi kapsamında imzalar atıldı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı konu hakkında yaptığı açıklamada projenin Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarını gidermek için projeye başlandığını duyurdu. Bu çerçevede imza töreninin gerçekleştirildiğini bildiren Savunma Sanayii Müsteşarlığı, imza töreninde Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ile TUSAŞ Motor Sanayii AŞ Genel Müdürü Mahmut Akşit’inde yer aldığını kaydetti.

TSK bünyesindeki helikopterlerin motor ihtiyacının yerli üretim motorlarla karşılanacağı proje kapsamında, ilk etapta iki tane motorun geliştirileceği öğrenildi. Geliştirilecek motorların 1400 shp gücüne sahip olacağı da gelen bilgiler arasında yer aldı. “Sertifiye Edilmiş Turboşaft Motor olarak adlandırılan motorlar ise helikopterlere entegre edilecek. Bunun yanı sıra 200 shp turboşaft motorları kapsayan bir test alt yapısının kurulması da gündeme geldi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına yönelik hazırlanacak yerli üretim helikopter motorları için öncelikle bir veri kayıt tabanın hazırlanacak. Motorların tasarımları ve test yazılımları ile projeye başlanacak. Projelerin tüm hakları ise Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait olacak. Savunma Sanayii Müsteşarlığı üretilen Turboşaft motorları yurt dışına da pazarlayabilecek.

Alınan bilgilere göre Turboşaft Motor Geliştirme Projesi beş ana aşamadan meydana gelecek. Motorum ilk denemesi 2. yılsonunda hayata geçecek.  Motor sertifikasyonuysa 8. sene içerisinde bitecek.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.