Ana SayfaEkonomiSezaryen Mercek Altına Alınıyor!

Sezaryen Mercek Altına Alınıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Toplumda sağlıklı bireylerin yetişmesi için ilk yolun normal doğumdan geçtiğinin altını çizen Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Anne ve bebeğin sağlığının korunması ve gelecek nesillerin sağlığının teminat altına alınması için gereksiz sezaryen yapan doktor ve ekibi eğitimden geçirilecek. Gereksiz sezaryen uygulanan yerlere ceza kesilecek.

Sezaryen ile Öne Çıkan Hastaneler Kontrol Edilecek

Toplum içerisinde de zaman zaman sezaryen doğum yaptırmaları ile öne çıkan doktor ve hastaneler olduğu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çok yüksek oranda sezaryen oranı olan hastanelerin değerlendirmeye alınacağını bunun nedeninin en ince ayrıntılarına kadar inceleneceğini söyledi. Akdağ, anne ve bebek sağlığı tehlikeye düşmediği ya da sezaryen doğumun mecburi olmadığı durumlarda bu şekilde ameliyatlı doğumun tercih edilmemesi gerektiğini en sağlıklı doğum şeklinin normal doğum olduğunu ailelerin bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Komisyon Kurulacak

Sistemin işleyişinde herhangi bir aksilik yaşanmaması için ilgili konuyu araştırmak için bir komisyon kurulacağını söyleyen Akdağ, kurulan bu bilimsel komisyonlar ile hastanelerdeki sezaryen oranlarının bilimsel kriterlere göre inceleneceğini ve en doğru sonuçlara ulaşılmaya çalışılacağını söyledi.

Hastaneye Ceza, Ekibe Eğitim

Gereksiz sezaryen yaparak hastaları bu şekilde yönlendiren hastanelerin cezalandırılacağını belirten Akdağ, bu cezaların caydırıcı olmasının durumun önüne geçmeyi kolaylaştıracağını söyledi. Akdağ, hastaneler için cezalandırma işlemi yapılırken, bu konuda ön plana çıkan gereksiz sezaryen oranları yüksek olan ameliyat ekiplerinin de eğitimden geçirileceğini sözlerine ekledi.

Hastaneler için cezalandırmanın olacağının altını çizen Akdağ, şu an için gereksiz sezaryen başına kesilecek cezanın tutarını açıklamadı. Yakın zamanda konu hakkında detaylı bilgilerin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.