Ana SayfaEkonomiOtomotiv Üretimi Ocak’ta Arttı

Otomotiv Üretimi Ocak’ta Arttı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından açıklanan ocak ayı üretim, satış değerlendirme ve ihracat verilerine göre 2016 yılı ocak ayı ile kıyaslama yapıldığında toplam üretimde yüzde 31 oranında artış yaşandı. Aynı raporlamaya göre otomobil üretimi ise yüzde 61 oranında arttı. Toplamda 128 bin adet üretim yapılırken otomobil üretimi ise 94 bin adetin üzerinde gerçekleşti.

Pazar’da Büyüme Görüldü

OSD raporlamasına göre ocak ayında pazarda yüzde 7 oranında büyüme gözlemlendi. Otomotiv pazarı ise yüzde 10 oranında büyüdü. Yaşanan bu gelişmelerin ekonominin iyiye gittiğinin göstergesi olduğu ve 2017 yılına dair hedeflerin daha da yukarıya çıkacağı açıklandı.

Ağır Ticari Araçta Büyüme

Otomotiv sektörü hakkında yapılan raporlama incelendiğinde talepler doğrultusunda yapılan üretimlere bakıldığında ticari araç grubunda 2016 yılının ocak ayına göre yüzde 13 oranında bir daralma görülürken, hafif ticari araç grubunda ise yüzde 15 oranında düşüş görüldü. Bu iki grupta yaşanan daralma ve düşüşün aksine ağır ticari araç grubunda ise rekor seviyesinde artış yaşandı. 2016 yılı ocak ayı verileri ve geçtiğimiz ayın verileri karşılaştırıldığında ağır ticari araç grubunda yüzde 72 oranında bir artış yaşandığı görülüyor. Aynı dönemin ticari araç pazarı yüzde 1 oranında büyürken, hafif ticari araç grubunda ise 3 oranında büyüme yaşandı.

İhracatta Artış Yaşandı

Raporlama incelendiğinde bir önceki yıl ve geçtiğimiz ocak ayı karşılaştırmasında toplam otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 50 oranında artış gösterirken otomotiv ihracatının yüzde 98 oranında artış kaydettiği görülüyor. Bu dönemin incelemesi adet bazında yapıldığında toplam ihracatın 103 bin, otomobil ihracatının ise 76 bin olduğu bilgisine ulaşılıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.