Ana SayfaEkonomiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika Ziyareti Meyvelerini Vermeye Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika Ziyareti Meyvelerini Vermeye Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçen ay Afrika kıtasındaki bazı ülkelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi ziyaret düzendi. Cumhurbaşkanı’na 121 Türk iş adamı da eşlik etti. İş adamları Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’ı kapsayan geziden karlı olarak Türkiye’ye geri döndü.

Afrika kıtası ile ekonomik ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi için yapılan ziyaret olumlu sonuçlarla tamamlandı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre 121 Türk iş adamı 3 ülkede farklı ekonomik bağlantılar kurarak yeni anlaşmalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte bölgeyi ziyaret eden 70 Türk iş adamının ticari ve yatırım anlaşmaları yaptığı ifade edildi.

Ziyaret edilen ülkelerin Türk iş adamlarına ilgisinin yoğun olduğu gözlemlendi. Enerjiden altyapıya kadar birçok görüşme ve anlaşma yapıldı. Ziyaret sonrasında Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’da Türk iş adamlarının yaptığı anlaşmalar ise şöyle kaydedildi.

MOZAMBİK’TE SÖZLEŞMELERE HIZ KAZANDIRILDI

Yapılan ziyarette Mozambik ile tarım sektörü makine ve teçhizatları konusunda büyük bir anlaşma yapılarak iki yüz bin dolar miktarında siparişe imza atıldı. Maputo Belediye’yle beş yıl içerisinde üretilmesi planlanan beş bin konutluk inşa çalışması konusunda ortak karar verildi. Bunların yanında Mozambik’te alış veriş merkezi ve ticari merkez üretimi alanlarında milyon dolarlık sözleşmelerin yapıldığı kaydedildi.

Mozambik Sağlık Bakanlığıyla düzenlenen görüşmelerde bakanlık tarafından yapılacak sektöre ait ihalelerde Türk iş adamlarına öncelik verileceği bildirildi.

MADAGASKAR’DA EN BÜYÜK FİRMALARLA TEMASA GEÇİLDİ

Türk iş adamları Madagaskar’da hatırı sayılır büyüklüğe sahip makina ithalatçısıyla temasa geçti. Söz konusu firmayla fiyatlar görüşüldü. Verilen bilgilere göre yedi Türk firması büyük çaplı bu ithalatçı firmayla anlaşmaya vardı.

Madagaskar’da konut üretimi ve altyapı hizmetleri alanlarında temaslarını hızlandıran Türk firmalar, kendi alanlarında yatırım ve üretim konularında görüşmeler yaptı.

TANZANYA’DA DEMİRYOLU HATTI ÜRETİMİNİ TÜRK FİRMA ALDI

Tanzanya’da üretilmesi planlanan 1200 kilometrelik demiryolunun 200 kilometresinin inşasını Türk firma kaptı. Söz konusu projenin sözleşmesi yapılan törenle imzalandı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.