Ana SayfaEkonomiAlmanlar Cazibeye Sıcak Bakıyor!

Almanlar Cazibeye Sıcak Bakıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son günlerde ciddi talep gören “cazibe” projeleri kapsamında Almanlardan bir atak geldi. 100 Milyon Euro’luk yatırımla cazibeye onlarda katıldı.

Yaklaşık üç haftadır 10 bini aşkın istihdamı hedef kılan ülkemizde yeni bir akım geliştiren Cazibe Merkezleri Paketleri yabancılar tarafından ilgi odağı oldu. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan geçtiğimiz günlerde bir Alman şirketinin ülkemiz tarihi değerlerini içinde yaşatan Şanlıurfa ili için 100 milyon Euro’luk yatırım yaptığını açıkladı.

2.5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPILDI

Bu yeni proje kapsamında yaklaşık olarak üç haftada 2.5 milyar TL’lik bir başvuru süreci yaşandığını belirten Bakan Elvan, “On bin kişi civarında insanımıza da yeni iş imkanları sunmuş olacağız. Bazı örneklerin proje kapsamında tamamlanmasından sonra ülkemiz adına ‘Cazibe Merkezleri’ ne yoğun bir ilgi söz konusu olacağını düşünüyoruz” dedi.

Proje hakkında ayrıca Doğu ve Güneydoğu da ki 23 ili kapsayan ‘Cazibe Merkezleri Programı’nı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen iki ayrı toplantıda anlattı.

İLK BAŞVURU ALMANLARDAN!

Bu projeye gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ilginin yoğun olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ilk resmi başvuruyu Alman bir firmanın yaptığını açıkladı. Bu firmanın başvurusunun Şanlıurfa ilimiz için değerlendirileceğini ve yaklaşık olarak 100 milyon Euro’luk bir yatırım olduğunu belirten Elvan firma ismini şimdilik saklı tuttu.

PROJE BAŞVURSU İÇİN ACELE EDİN!

Hem özel hem de kamu kesiminin beraber yürüteceği bu yatırım için yatırımcıların acele davranmalarını dolayısıyla proje başvuru süresinin 27 Şubat tarihinde sona erdireceklerini belirtti. Elvan; “Başından sonuna bu program kapsamında yatırımcının yanında olduklarını, proje fikirleri, personel alımları, makine, arsa temini gibi aşamalarında biz devlet olarak hep yanınızda olacağız.” mesajını verdi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.