Ana SayfaEkonomiBursa'nın Hedefi 80 Bin Yeni İstihdam

Bursa’nın Hedefi 80 Bin Yeni İstihdam

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonuyla “Bursa İstihdam Seferberliği Şurası” yapıldı. Şuraya kentin önde gelen iş adamları ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri katıldı. Şurada istihdam konusunda önemli açıklamalar yapıldı ve bu doğrultuda kararlar alındı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı şurada açıklama yaptı. Açıklamasında üyeleriyle müjdeli haberi paylaşan Burkay, ilerleyen günlerde üyelerine bir buçuk milyon liradan oluşacak kredi paket müjdesini verdi. Bursa’da yatırımların hız kazanması ve ek istihdam olanakları yaratacak bu kredi desteği Bursalı oda üyelerine özel olarak hazırlanacak denildi. Başkan kredi desteği hakkında “Bu kredi desteği oda üyelerimize iki ile beş yıl arasında vade ile sağlanacak” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bursa’daki istihdam hedeflerine 80 bin kişi daha eklediklerini ifade eden Başkan, “Güzel Bursa’mızdaki işsizlik oranını AB ülkelerinden daha alt seviyeye birlikte taşıyacağız. Şu anda yüzde 7,8 olan işsizlik oranını, 2017 yılının sonuna kadar yüzde altılık seviyeye indireceğiz” dedi.

İstihdam seferberliği kapsamında Bursa kentinin üzerine düşen görevi yapacağının altını çizen İbrahim Burkay, hedeflerinin en çok istihdam gerçekleştiren kent olmak olduğunu belirtti. Bu kapsamda Kredi Garanti Fonu ve Denizbank’la anlaşmaların birkaç hafta içinde yapılacağına işaret eden Burkay, “Kredi destekleriyle bir milyar liralık bir finans desteğini kentimizde faaliyet gösteren iş adamlarının yatırımları için serbest bırakacağız” dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen “Bursa İstihdam Seferberliği Şurasına” oda yöneticileri, oda üyeleri, kentin önde gelen iş adamları ve Vali İzzettin Küçük katıldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.