Ana SayfaEkonomiFırtına Vadisi’nde Organik Çay Üretimi Başlıyor

Fırtına Vadisi’nde Organik Çay Üretimi Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de çay üretiminin yapıldığı tek bölge olan Doğu Karadeniz 2018 yılından itibaren organik çay üretimi yapacak. Organik çay üretimine geçiş süreci hakkında bilgiler veren Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “2018 yılı Türkiye’nin çay üretimi konusunda önemli gelişmelere sahne olacak” dedi.

Organik çay üretiminin Rize kentinde yer alan Fırtına Vadisi’nin doğu yönünde başlayacağı açıklandı. Yaklaşık 200 ile 250 bin dekarlık alanı kapsayacak organik çay üretimi, ilerleyen yıllarda tüm bölgeye yayılacak. Bakan Çelik yaptığı açıklamada ilk aşamada Rize, Trabzon ve Artvin kentlerinde organik çay üretiminin yapılacağını açıkladı.

26 SENEDE SADECE 4 MİLYON HEKTARLIK TOPRAK

Bakan Çelik, Türkiye’deki tarımın politikaya malzeme yapılmaması gerektiğine işaret ederek, tarım topraklarının siyasete alet edilememesini istedi. “Gerekirse bizde bu konuda politikalar üretebiliriz” ifadelerini kullanan Bakan, “Fakat buna gerek yok. Çünkü bu politikalar ülke tarımına kazanç sağlamaz” dedi.

Son 26 yıllık süreçte Türkiye’deki dört milyon hektarlık toprağın tarım alan özelliğini kaybettiğini de belirten Faruk Çelik, bu miktarın çok yüksek olmadığına işaret etti.

BAKAN ÇELİKTEN REFERANDUM YORUMU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Türkiye’yi bekleyen referandum süreci hakkında da kısa bir açıklama yaptı. “Bu konuda bazı kesimler ülke yararına seçim yapılmayacağını düşünüyor. Fakat Cumhurbaşkanlığı makamına aday kişiler gerek donanımları gerek birikimleriyle Türkiye’yi bir adım daha ileriye taşıyacak kişiler arasından seçilecek. Referanduma bu şekilde bakarsanız daha doğru kararlar verebilirsiniz” diyen Bakan Çelik, ülkenin ayrışmadan çok birliğe ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.