Ana SayfaEkonomiAkbank’ın 2016 Yılı Net Karı Belli Oldu

Akbank’ın 2016 Yılı Net Karı Belli Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Akbank’ın 2016 Yılı Konsolide Finansal Verileri

Türkiye’de özel bankacılık hizmeti veren Akbank 2016 yılı konsolide finansal verilerini yayınladı. Akbank 2016 yılının zorlu şartlarına rağmen güçlü sermeye derinliği ile 2016 yılında da büyümeye devam etti. Akbank 2016 yılında aktif büyüklüğünü arttırırken reel ekonomiye sağladığı krediler ile ülke ekonomisinin de büyümesine katkıda bulundu.

Akbank tarafından açıklanana 2016 yılı konsolide finansal tablolara göre Akbank 2016 yılında 6 Milyar 202 Milyon TL brüt kar elde ederken Akbank’ın 2016 yılı net karı 4 Milyar 854 Milyon TL olarak gerçekleşti. Akbank tarafından yayınlanan finansal verilere göre Akbank’ın 2016 yılı aktif büyüklüğü bir önceki yıla göre yüzde 17 artarak 294 Milyon TL’nin üzerine yükseldi

Akbank’ın nakdi ve gayri nakdi kredi ile reel ekonomiye sağladığı destek 2016 yılında artış gösterdi. Akbank tarafından yayınlanan 2016 yılı konsolide finansal tablolara göre Akbank’ın reel ekonomiye sağladığı destek 179 Milyar TL’si nakdi kredi olmak üzere toplam 219 Milyar TL’ye ulaştı. Ayrıca Akbank’ın 2016 yılında reel sektöre verdiği ticari kredi oranı yüzde 26 artış gösterdi.

2016 yılında Akbank’ın toplam mevduatında artış olduğu da gözlemlendi. Akbank tarafından açıklanan konsolide finansal verilere göre Akbank’ın 2016 yılında toplam mevduatı bir önceki yıla göre yüzde 16 artış göstererek 174 Milyar TL’ye ulaştı.

Akbank’ın yayınladığı konsolide finansal tablolara göre Akbank 2016 yılında Türkiye ekonomisine yurtdışından 6,2 Milyar Dolar fon sağladı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.