Ana SayfaEkonomiDev Proje Çalışmaları Hızlanıyor

Dev Proje Çalışmaları Hızlanıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Her geçen gün büyük projeler ile daha da zenginleştirilen İstanbul için çok önemli olan projelerden biri için çalışmalar hızlanıyor. Bittiğinde dünya çapında bir yeri olacak Büyük İstanbul Tüneli Projesi için etüt, mühendislik ve proje çalışmalarının detaylarının alınacağı ihale 15 şubatta yapılacak. İstanbul trafiğini rahatlatmak için çok önemli yeri olan proje için 6 firma ihalede teknik ve mali tekliflerini sunacak.

İlk İhale Kasım’da Yapıldı

Bittiğinde İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak proje için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için ilk ihale 30 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilmişti. İlk ihalede teklif veren 7 firmadan 6 tanesi ön yeterlilik aldı ve 15 Şubat’ta gerçekleşecek ihalede mali ve teknik tekliflerini verme hakkı kazandılar.

Karayolu ve Demiryolu Bir arada

Bittiğinde yaklaşık olarak 30 milyon liraya mal olması beklenen 3 katlı mega projeye bu yıl için ayrılan ödenek 7 milyon 500 bin lira, ilk etap için ayrılan bu tutar ile proje, etüt, mühendislik hizmetleri çerçevesinde, denizde ve karada sondaj çalışmaları yapılacak ve zemin verileri belirlenecek. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde mühendislik projelerinin bitmesi planlanıyor.

İstanbul Boğazı’nın atından geçmesi planlanan tünel 3 katlı olacak, tek tüp içerisinde hem demiryolu hem de karayolu bulunacak. Tünelde, orta kat geliş ve gidiş yönü olmak üzere demiryoluna, üst ve alt katta lastik tekerli araç geçişine uygun şekilde yapılacak, yollar iki şeritli olacak.

Proje tamamlandığında günlük 6,5 milyon yolcunun tüneli kullanması bekleniyor. Tüneli kullananlar Avrupa yakasında Hasdal kavşağından Anadolu yakasında Çamlık kavşağına karayolu ile ortalama 14 dakika gibi bir sürede geçiş yapabilecekler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.