Ana SayfaEkonomiİstihdam Seferberliğinde Yeni Hedef 2 Milyon Vatandaş

İstihdam Seferberliğinde Yeni Hedef 2 Milyon Vatandaş

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İstihdam Seferberliği 2 Milyonunun Umudu Oldu

İstihdam seferberliği için düğmeye basan hükümet en az bir buçuk milyon kişiyi kapsayacak planlamaya imza atmaya hazırlanıyor. Özel sektörün destekleriyle bu rakamın 2 milyon kişiye yükselmesi hedefleniyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başlatılan istihdam seferberliği çerçevesinde hedeflerinin bir buçuk milyon vatandaşı kapsayacağını açıkladı. Açıklamasında özel sektörden de 500 bin kişilik istihdam beklediklerini söyleyen Bakan toplam rakamın 2 milyonu bulacağına işaret etti.

İstihdam seferberliği projesinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi Şurası’nda ele alındığını, Cumhurbaşkanı’nın da şuraya katılım gösterdiğinin altını çizdi.

İŞ DÜNYASINDAAN CUMHURBAŞKANINA TAM DESTEK VERİLDİ

Şuraya katılım gösteren iş dünyasının çarkları, odalar ve borsa yetkilileri de seferberlikte yer alacaklarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermişti. Hükümet bu kapsamda ek istihdam oluşturmak adına 735 liralık destekle işverenin yanında olduğunu göstermişti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci içinde bulunduğumuz yılın yatırımlar için fırsat yılı olduğunu ifade etti. Bu kapsamda hayata geçirilecek her yatırıma devlet destek olacağı gibi, hükümetin işverenden beklentisi ise maksimum istihdamın önünü açmaları oldu.

ÜLKE EKONOMİSİ SEFERBERLİĞİ TAŞIYACAK KAPASİTEYE SAHİP

Sektörel bazda kapasite konusuna değinen Bakan, “Türkiye hedeflenen istihdam rakamlarını yakalayacak kadar güçlü bir ekonomiye sahip” dedi. Bu seferberlik programıyla Türkiye’nin bir adım daha ileriye gideceğine işaret eden Bakan, programın takip altında yürütüleceğini söyledi.

Hükümet istihdam seferberliği kapsamında işverenlere artı her istihdam için SGK prim ödemesi, yeni mezun gençlerin işe alınması halinde asgari ücretin yarısını karşılama, vergi de kolaylıklar gibi çok sayıda teşvik uygulaması sözü vermişti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.