Ana SayfaEkonomiOrman Köylülerine 55 Bin Lira Hibe!

Orman Köylülerine 55 Bin Lira Hibe!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Köylülere Müjde! 55 Bin Liralık Hibe

Orman köylülerine iyi haber hükümet tarafından verildi. Gerek orman alanlarının korumasını sağlamak gerek orman alanlarını genişletmek için yapılan düzenleme ardından köylülere 55 bin liralık hibenin verileceği açıklandı.

Yaklaşık beş bin kadar orman köylüsünün faydalanma imkanı elde edeceği hibe desteğine göre, devlet tarafından verilen desteklerin oranları yüzde 65 seviyesine kadar yükseltildi. Düzenleme öncesinde üç hektar alan için kırk bin liralık destek alabilen köylüler, artık 55 bin liralık hibe desteği alabilecek konuma geldi.

FİDAN DESTEĞİ DE VERİLECEK

Orman köylülerine verilecek hibe desteği yanında fidan desteği de söz konusu olacak. Fidan desteğinin şartları yüzde 50’lik bölüm yakacak çeşidi ağaçlara, kalan bölüm ise farklı ağaç türleri kapsamında olacak. Bu hibe desteğiyle Türkiye’deki ormanlara daha fazla ağaç ekilirken, çeşitlilikte arttırılmış olacak.

ÜRÜN ELDE EDİLEN AĞAÇ PROJELERİNE YÜZDE 25 DESTEK

Ürün elde edilen ve çabuk yetişen ağaçlar arasında yer alan ceviz, kestane, zeytin gibi ağaçlar içinde yüzde 25’e varan destekler söz konusu olacak. Bu projelerin üç senelik bakımını ve projesini yapan köylüler destekten yararlanacak.

Orman köylülerine verilmesi planlanan desteğe göre üç yıllık bakım ve projelendirme çalışmalarına ise yüzde 65’lik hibe desteği verilecek.

DESTEK BÜTÇESİNE ARTI 3 MİLYON LİRALIK PAY

Köylüleri kapsayan yeni düzenlemeyle, köylüler aktarılacak destekler, bulunduğumuz yıl için 18 milyon liralık bütçeyle karşılanacak. Geçen yıl bu faaliyetler için ayrılan hibe miktarı ise 16 milyon TL idi. Köylülerin bu hibe desteğinden yararlanabilmesi için öncelikle işi tamamlaması gerekiyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.