Ana SayfaEkonomiYellen’in Konuşması İle Dow Jones Endeksi Rekor Tazeledi

Yellen’in Konuşması İle Dow Jones Endeksi Rekor Tazeledi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD Hisseleri Günü Yükselişle Tamamladı

Uluslararası piyasalarda ABD hisseleri haftanın ikinci işlem gününe satış ağırlıklı başlarken FED Başkanı Janet Yellen’in konuşmasının ardından yönünü yukarı çevirdi ve Dow Jones Endeksi gün sonunda rekor tazeledi. ABD Borsası’nın yükselmesinde Finans, Sağlık ve Tüketici Hizmetleri sektörlerindeki hisse senetlerinin yükselmesi etkili oldu.

FED Başkanı Janet Yellen’in Salı günü yaptığı konuşmada ekonominin yolunda gitmesi halinde ve enflasyonun kademeli artışına devam etmesi halinde faiz artışlarının uygun olacağını belirtti. Piyasalarda yüksek faiz oranlarının gelirleri artıracağı beklentisinin oluşması ile güne düşüşle başlayan ABD hisse senetleri günü yükselişle tamamladı.

ABD hisse senedi piyasalarının yüzde 75 gibi büyük bir çoğunluğunu kapsayan S&P 500 Endeksi güne yüzde 0,09 düşüşle başlarken gün içerisinde en yüksek 2.337,58 puanı ve en düşük 2.322,17 puanı gördü. S&P 500 Endeksi Yellen’in konuşmasının etkisi ile haftanın ikinci işlem gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,40 yükselişle 2.337,58 puanda tamamladı.

ABD hisse senedi piyasalarının en önemli gösterge endeksleri arasında yer alan Dow Jones Endeksi güne yüzde 0,02 düşüşle başlarken gün içerisinde en yüksek 20.504,41 puanı ve en düşük 20.374,02 puanı gördü. Dow Jones endeksi haftanın ikinci işlem gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,45 artış ile 20.504,41 puanda tamamladı.

Haftanın ikinci işlem gününde New York Borsası’nda 1662 hisse senedi değer kazanırken 1556 hisse senedi değer kaybetti ve 52 hisse senedinin değerinde değişme olmadı. NASDAQ Borsası’nda ise 1395 hisse senedi değer kazanırken 1090 hisse senedi düştü ve 139 hisse senedi sabit kaldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.