Ana SayfaEkonomiTYDTA Başkanı: Yatırımların Yarısından Fazlası Darbe Girişimi Sonrasında Gerçekleşti

TYDTA Başkanı: Yatırımların Yarısından Fazlası Darbe Girişimi Sonrasında Gerçekleşti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Darbe Girişimi Sonrasında Doğrudan Yatırım Yüzde 56 Oranında Gerçekleşti

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut yaptığı yazılı açıklamayla 2016 yılına dair önemli bilgiler paylaştı. Geçen yılın gerek Türkiye gerek tüm dünya için zorlu bir yıl olduğuna işaret eden Başkan, uluslararası doğrudan yatırımların darbe girişimi sonrasında hız kazandığını belirtti.

Arda Ermut’un yazılı açıklamasında toplam yatırımın 12 milyar doları geçtiği belirtildi. 2016 yılının ilk yarısında dokuz yüz dolarlık doğrudan yatırımın Türkiye’ye girdiğini ifade eden Ermut, “2016’nın ikinci yarısında ay bazındaki yatırım miktarı 1,162 milyon olarak gerçekleşti” dedi. Geçen yılın doğrudan yatırımda en iyi ayının Aralık olduğunu da belirten Ermut, “geçen son 17 aylık dönemde en iyi çıkış bu ayda gerçekleşti” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında 2017 yılını değerlendiren Ermut, “Türkiye’yi bu ciddi yatırımlar bekliyor. Siyasal belirsizliğin netleşmesi ardından, Türkiye eski günlerine geri dönecek. Yine büyümeyi sürdürecek ve gerek yabancı yatırımcı gerek yurt içindeki yatırımcı ülkemize yatırım yapmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ermut, “Yabancı yatırımcı için Türkiye cazibe merkezi olmayı sürdürecek” dedi.

TYDTA Başkanı Arda Ermut yatırımların hız kazandığı sektörler arasında imalat sektörünün lider olduğunu belirtti. Merkez Bankası’nın verilerine göre imalatı, bankacılık sektörü takip etti. Hükümet tarafından alınan kararlarla enerji sektörü de büyük yatırımlara imza attı.

TYDTA Başkanı Arda Ermut doğrudan yatırım için ülkemizi tercih eden ülkelerin dünyanın öncü ülkeleri olduğuna işaret etti. Bu ülkeler ise İngiltere, Azerbaycan ve Hollanda olarak kayıtlara geçti.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.