Ana SayfaEkonomiSGK’da Yeni Düzenleme

SGK’da Yeni Düzenleme

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) daha az işlem ile daha kısa sürede sorunların çözülmesini ve zaman tasarrufu sağlamak için e–devlet ile işlemleri hızlandırmaya geçiyor. Emekli aylıkları, emzirme parası, geçici iş görmezlik parası gibi bazı ödemelerin yaşanan aksaklıklar nedeni ile vatandaşlara ulaşmaması ve tekrar SGK hesabına geri dönmesi işlemlerin tekrar baştan alınmasına neden oluyordu. SGK tüm bunların önüne geçmek için e–devlet üzerinden kolay bir başvurma yöntemi oluşturarak vatandaşların bu mağduriyetini ve ekstra iş yükünü ortadan kaldırmayı planlıyor.

Hem Mağduriyet Hem Zaman Kaybı

Yaşanan aksilikler sonucu vatandaşın hesabından tekrar geri dönen paralar hem vatandaşın mağdur olmasına neden oluyor hem de vatandaş parayı çekmek için iletişime geçtiğinde tekrar işlemlerin baştan alınmasına neden oluyordu. Geçilen yeni uygulama ile hem bu mağduriyet ortadan kaldırılmış olacak hem de zaman zaman 2–3 ay beklenmesi gereken işlemler 2–3 gün gibi bir zaman dilimi içerisinde halledilmiş olacak.

Vatandaşa Bilgi Gidecek

Yeni uygulanacak sistem ile birlikte e-devlet üzerinden başvuruda bulunan vatandaşlar, başvuru esnasında sistemde iletişimi bilgilerini doğru paylaştıkları taktirde para hesaplarına yattığı anda kısa mesaj ya da e–posta olarak kendilerine bilgi verilecek.

Önceki dönemlerde dilekçe ile yapılan başvurularda zaman zaman 2 aylık bekleme sürecinden sonra vatandaşın hesabına giden geri dönen kurum ödemeleri e-devlet üzerinden başvuru yapılması ve hesap bilgisi paylaşılması durumunda 2–3 gün içerisinde vatandaşın hesabına yatırılacak.

Ödemelerdeki aksaklıkların giderilmesi için geçilen bu sistem sayesinde kuruma iade edilen geçici iş görmezlik parası, emzirme parası gibi ücretlerdeki aksaklıklar giderilmiş olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.