Ana SayfaEkonomiKredi Hacminde Türkiye’nin En Büyük 3. Bankası Yapı Kredi

Kredi Hacminde Türkiye’nin En Büyük 3. Bankası Yapı Kredi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapı Kredi 2016 Finansal Verileri

Türkiye’deki bireylerin kolay konut sahibi olabilmeleri amacıyla kurulan Yapı Kredi 2016 yıllı konsolide finansal tablolarını yayınladı. Yapı Kredi tarafından yayınlanan verilere göre banka 2016 yılında ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen toplam mevduatını, kredi hacmi ve toplam aktiflerini arttırırken kredi hacmi bakımında 2016 yılının en büyük üçüncü bankası oldu.

Kredi hacminde Türkiye’nin en büyük üçüncü özel bankası olan Yapı Kredi tarafından yayınlanan konsolide finansal verilere göre Yapı Kredi’nin 2016 yılı toplam gelirleri 12.023 Milyon TL’ye ulaşırken bankanın 2016 yılı net karı 2 Milyar 933 Milyon TL olarak gerçekleşti. Ayrıca Yapı Kredi’nin toplam aktifleri 2016 yılında 271,1 Milyar TL’ye ulaştı.

Yapı Kredi 2016 yılında mevduatını büyütmeyi de başardı. Yapı Kredi tarafından açıklanan finansal tablolara göre bankanın toplam mevduatı 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 21 artış göstererek 157,1 Milyar TL’ye ulaştı. Bununla birlikte Yapı Kredi’nin solo bazdaki sermaye yeterlilik rasyosu 2016 yılında yüzde 14,2 olarak gerçekleşti.

2016 yılında Yapı Kredi’nin en önemli başarısı kredi hacminde yaşandı. Yapı Kredi 2016 yılında reel ekonomiye nakdi ve gayri nakdi krediler ile sağladığı desteği arttırdı. Yapı Kredi’nin yayınladığı konsolide finansal tablolara göre bankanın toplam nakdi ve gayri nakdi kredileri 2016 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17 artış gösterdi ve bankanın kredi hacmi 2016 yılında 245 Milyar TL’ye ulaştı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.