Ana SayfaEkonomiİbadethanelere Yapı Denetim Zorunluluğu

İbadethanelere Yapı Denetim Zorunluluğu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Camilerde Yapı Denetime Dahil Edildi

Kentsel dönüşüm tüm yurtta aralıksız devam ediyor. Dönüşümle birlikte en az altı buçuk milyon kadar yapının yenilenmesi ön görülürken, yapı denetim çalışmaları de sürdürülüyor.

Yapı denetimi zorunlu sadece kamu ve özel konutları kapsarken, ibadethaneler içinde gerekli düzenlemelerin yapılması için düğmeye basıldı.  Düzenlemeyle birlikte ibadethanelerde daha güvenli hala gelecek ve söz konusu yapılar içinde indirimler uygulanacak.

YAPI DENETİM ÜCRETLERİNDE YÜZDE 75 İNDİRİM SAĞLANACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan taslağın TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor. Taslağın meclisten geçmesi halinde yapı denetim ücretlerinde yüzde 75’lik indirimden yararlanacağı öğrenildi. Bakanlık bu noktadaki çalışmalarını ise Diyanet İşleri Başkanlığıyla birlikte hayata geçirecek.

İbadethanelerin deprem riskine karşı koruma altına alınmasını sağlayacak düzenlemenin yapılması noktasında düşüncelerini açıklayan Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, bu gelişmeyi olumlu olarak değerlendirdi. Deprem kuşağında yer alan ülkemizdeki tüm yapılar için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Şahin, “Geçmişte inşa edilmiş tüm camiler bu çerçevede dikkatle incelenerek, gerekli tadilat çalışmalarından geçmeli” dedi.

CAMİLER DEPREME DAYANIKLI OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazırladığı taslakta, tüm yapıların olası deprem riskine karşı daha dirençli hale getirilmesini hedeflediklerini kaydetti. Bu noktada Bakanlığın gerekli işleri ve işlemleri yürütmek zorunda olduğuna da değinildi. Gerek kırsal gerek kentsel tüm alanlarda yapıların güçlendirilmesi gerektiği bildirildi.

Taslakta ibadethanelerin toplum hayatındaki önemine değinilerek, söz konusu yapıların sahipleri dikkate alınmadan, denetim kuruluşlarında denetlenmesinin önünün açılacağı ifade edildi. Denetimlerin yapılması sırasında ortaya çıkacak maliyetlerde ise indirim uygulamasının yapılacağı kaydedildi.  Bu düzenlemenin ilgili kanunun 8. maddesi çerçevesinde yapıldığı da gerekçeye eklendi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.