Ana SayfaEkonomiKoç Holding'den 6,2 Milyarlık Yatırım

Koç Holding’den 6,2 Milyarlık Yatırım

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Koç Holding’in Çalışan Sayısı 95 Bini Geçti

Koç Holding geçen yıl hayata geçen konsolide cirosunun 70,9 milyar lira olduğunu açıkladı. Holding tarafından yapılan açıklamada ana ortaklık payı net dönem kârının ise üç buçuk milyar lira olduğu kaydedildi.

Koç Holding 2016’da toplam 6 milyar 200 milyon liralık da yatırıma imza attı. Alınan bilgilere göre holdingin geçen beş yıllık zaman diliminde yaptığı yatırım otuz milyar lirayı geçti. Yapılan yatırımlar Türkiye’deki birçok işsize de iş kapısını araladı. 2016 yılında istihdam edilen kişi sayısı da yatırımlarla birlikte arttırıldı.

Koç Holding’in CEO’su Levent Çakıroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Koç Holding bünyesinde istihdam edilen kişi sayısının yüzde 6,4’lük oranda artış kaydettiğini açıkladı. 2016’da yaklaşık altı bin kadar yeni personel alımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Çakıroğlu, toplam istihdam edilen kişi sayısını ise 95 bin üzeri olarak belirtti. Koç Holding’in 2016 yılındaki toplam istihdam rakamı 89 bin olarak ifade edilmişti.

Koç Holding faaliyet alanları kapsamında Türkiye’nin en güçlü şirketleri arasında yer alıyor. Sektörel bazda ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan şirketler, özellikle otomotiv sektöründe lider konumda yer alıyor. İhracat alanında da büyük başarılara imza atan Koç Holding, dünyadaki Pazar payını arttırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Tüm bu gelişmeler holdingin hem büyümesini hem de başarılarına yenilerini eklemesini sağlıyor.

Koç Holding’in CEO’su Levent Çakıroğlu da geçen yılın başarılarla dolu olarak geride bırakıldığını ifade etti. Yeni yılda özellikle beyaz eşya yatırımlarının hız kazanacağını ifade eden Çakıroğlu, “bu sektör dahilinde gerek Türkiye’ye gerek farklı ülkelere yatırımlarımız devam edecek” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.