Ana SayfaEkonomiCumhurbaşkanı: Dolar 3,5 TL’nin Altına İnecek!

Cumhurbaşkanı: Dolar 3,5 TL’nin Altına İnecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Körfez ülkelerine düzenlenen ziyaret sonrası uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varlık Fonu, Türkiye ekonomisi ve dolar hakkında açıklama yaptı. Varlık Fonu’nun özellikle yanlış anlaşıldığını aslında ülke ekonomisine çok büyük katkıları olduğunu belirten Erdoğan, doların da 3,5 Türk lirasının altına düşeceğine inandığını söyledi.

Varlık Fonu Yanlış Anlaşılıyor

Varlık Fonu’nun kurulduğu andan itibaren doların düşüşe geçmesi ile birlikte ülke ekonomisine şimdiden katkısı olduğunu belirten Erdoğan, dünya ile yarışan projelerin devam ettiğini bu yüzden Varlık Fonu’nda bu değişikliğe gidilmesinin elzem olduğunu, bazı kişilerin anlamak istemediklerini ve hazmedemediklerini söyledi.

Türkiye Ekonomisi İyi Durumda

Sürekli ekonomi hakkında spekülatif haberlerin çıktığını ve ekonominin çöktüğünü kötüye gittiğini söyleyenlerin yapılan çalışmalara bakması gerektiğini belirten Erdoğan, planlanan projeler için yurtdışından firmaların birbirleri ile yarışa girdiğini ve bu durumun bu ülkelerin Türkiye ekonomisine güvendiklerinin göstergesi olduğunu söyledi. Daha proje açıklandığında ihaleye girmek isteyen firmalar olduğunu belirten Erdoğan, ekonomisi çöken bir ülkede BOT ve PPP sistemi ile yatırım yapılamayacağını, yatırım yapmak isteyen ülkelerin Türkiye’yi güvenli bir liman olarak gördüklerini bu yüzden yatırım yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Dolar 3,5 TL’nin Altına Düşecek

Uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunana Erdoğan, dolar konusunda çalışmaların devam ettiğini, daha önce dolarını bozdur kampanyalarının sonuç verdiğini sözlerine eklerken, Türkiye’ye girdiler devam ettikçe doların düşmeye başlayacağını, daha ilanlar verilir verilmez doların düşüş yaşamaya başladığını, Türkiye’nin güvenilir bir ülke konumunda olması ile korkulacak bir durumun olmadığını söyledi. Erdoğan yakın zamanda doların 3,5 Türk lirasının altına düşmesinin muhtemel olduğunu belirtti. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.