Ana SayfaEkonomiİzmir’e 45 Kadın Taksici! Eğitimler Başladı

İzmir’e 45 Kadın Taksici! Eğitimler Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

45 Kadın Taksici Adayı Eğitime Başladı

İzmir, kadın taksicilerin eğitimlerine başladı. Eğitimler sonunda 45 kadın şoför farklı taksi duraklarında taksicilik yapacak.

2 BİN LİRA MAAŞ

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası hazırladığı projeyle taksicilik sektörüne kadınlar da dahil olacak. Şimdiden 45 kadın şoföre eğitim verilmeye başlandı. Eğitimlerde kadın taksici adaylarına öncelikle iletişim dersleri veriliyor. Bunun yanında trafik kuralları da eğitimler içerisinde yer alıyor. Sektörde uzman kişiler tarafından eğitime tabi tutulan kadınlar kent genelinde 15 taksi durağında istihdam edilecek. Başlangıç için iki bin TL maaş alacak olan kadın taksici adayları, böylelikle aile bütçesine katkı sağlayacak.

İKİ AŞAMALI EĞİTİM

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına bağlı uzman kişiler tarafından verilen eğitimler iki bölümden oluşuyor. Teorik ve pratik olarak verilen eğitimler kapsamında kadın taksici adayları mesleğe hazır hale getirilecek. Teorik dersleri tamamlayan 45 kadın taksici adayının pratik derslere geçtiği öğrenildi.

Eğitime katılan kursiyerler iş yaşamının her alanında biz kadınlarda varız derken, mesleğe yeni bir nefes getirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti. İzmir kent genelinde kadın taksici sayısının az olduğunu söyleyen kursiyerler, taksicilik mesleğine değer katacaklarını belirtti.

Kursiyerler arasında bulunan bir kadın taksici adayı, eğitimlerden sonra İzmir trafiğinde kendilerinin de olacağını ifade etti. Hem meslek sahibi olduklarını hem de ev ekonomisine katkı sağlayacaklarını açıklayan kursiyer, “makyajı da taksi şoförlüğünü de en iyi şekilde yaparız” şeklinde konuştu.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından üretilen bu projede yer alan kadın taksici adaylarının heyecanları gözlerinden anlaşılırken, Oda Başkanı Celil Anık projenin ilerleyen dönemde devam edeceği sinyalini verdi. İzmir’in bu konuda örnek olacağını düşündüklerini belirten Anık, “Bu projenin başarısıyla Türkiye’deki kadın taksici sayısı artacak” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.