Ana SayfaEkonomiMilli Piyangoculara Yeni İş Kapısı

Milli Piyangoculara Yeni İş Kapısı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Orta vadede işsiz kalma ihtimali olan üyeleri için harekete geçen İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası yeni iş alanları oluşturmak için üyelerini çeşitli kurslara yönlendiriyor. Üyelerini her zaman koruma altında tutmak istediklerini belirten oda, ilk etapta İzmir Gömlekçiler, Trikocular ve Benzerleri Odası ile iş birliğine girişti. İki odanın iş birliği etmesi ile birlikte mart ayında üyeler için meslek eğitimleri başlayacak. Orta vadede işsiz kalma ihtimali olan üyeleri için böyle bir atak yapan Oda Başkanı Çakmak, üyelerin ve ailelerinin geleceklerinin tehlikede olduğunu bu yüzden böyle bir kursa gerek duyulduğunu söyledi.

Üyeler Endişe İçerisinde

Varlık Fonu’na gerçekleştirilen devirden sonra üyelerin endişe içerisinde olduğunu belirten Çakmak, bu uygulama ile üyelerin akıbetinin belirsiz hale geldiğini, yakın gelecekte üyelerin kar oranlarının düşeceğini ve halkın makineli şans oyunlarına yöneleceğini bu yüzde iş yapılamaz hale geleceğini söyledi. Eskiden üyelerin yarısından fazlasının seyyar bayi olduğunu halen 465 adet engelli üyenin aktif olarak çalıştığını belirten Çakmak, şans oyunlarının makine ile oynanmasının seyyar üye sayısını yarıya düşürdüğünü belirtti.

Üyelerimize Ayrımcılık İstiyoruz

Özelleştirme ve Varlık Fonu İdaresinin çalışmalarında pozitif ayrımcılığa ihtiyaç olduğunu belirten Çakmak, çekiliş ile verilen İddia ve Sayısal bayiliklerinin engelli ya da bayan olan üyeler için çekilişsiz verilmesini talep ediyor. Üyelerin mevcut şartlarda ekonomiye ve üretime katkısı olduğunu ancak aksi taktirde başka bir iş yapmalarının mümkün olmadığının altını çizen Çakmak, üyelerin kollanmasının ekonomik yaşamın gereği olduğunu, bunun ülke ekonomisine de katkısı olacağını, söyledi.

Kurslar İş Garantili

Üyelerin mağdur olmaması için meslek eğitim kursları düzenlendiğinin altını çizen Çakmak, kursların ortalama 45 gün süreceğini, kursiyerlerin günlük 20 lira harçlık alacağını ve kursların iş garantili olduğunu söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.