Ana SayfaEkonomiSevgililer Günü E-Ticaret Cirosunu Artırdı

Sevgililer Günü E-Ticaret Cirosunu Artırdı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Sevgililer gününde internetten yapılan alışverişlerin artmasından dolayı e-ticaret cirosunun da gözle görülür bir şekilde arttığı belirlendi. 

Özel günlerde ve haftalarda internet alışverişine gösterilen ilginin daha fazla arttığı belirlendi. Bunun ardından geride bıraktığımız sevgililer gününün alışverişlere nasıl yansıdığı merak konusu haline gelmişti. Yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonrasında elektronik ticaret işletmeleri derneği tarafından yapılan son açıklamalarda genellikle özel günlerin olduğu haftalarda internet alışverişinden elde edilen ciroların arttığını ancak 14 Şubat sevgililer günü gibi kapsamlı bir gün dolayısı ile bu artışın büyük oranda gerçekleştiğini dile getirdi. 

Teknolojinin gelişmesi ve zamanın değerli bir olgu olduğunun insanlar tarafından paylaşılmaya başlanmasının ardından internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerin her geçen gün biraz daha arttığı belirlendi. Bunun ardından artık insanların kredi kartı ile evlerinden oturdukları yerden yapmış oldukları alışveriş imkanının geliştirilmesi artık bu alanda yapılan çalışmaların geliştirildiğini ortaya koydu. Her evde internetin olduğu düşünüldüğü zaman sektörün ne kadar gelişmiş olduğu da bir kez daha gözler önüne seriliyor. 

İstatistiklere bakıldığı zaman Türkiye’de internete giren her iki kişiden birisinin mutlaka alışveriş yaptığını ortaya koydu. Geçtiğimiz günlerde pek çok çift için önemli bir gün olarak kabul edilen sevgililer günü kutlamaları yapıldı. Bu kutlamalara göre çiftlerin birbirlerini düşündüklerini gösteren çeşitli hediyeler alındı. Artık hediye almak çok kolay bir hal aldığı için internet üzerinden yapılan alışverişlerin bu noktada devreye girdiği belirtiliyor. Özel haftalarda e-ticaret alışverişinin normal zaman göre yüzde 20 ile 30 arasında arttığı ifade edilirken sevgililer günü haftasında alışveriş oranının 400 milyon liraya yaklaştığının açıklanması sektörün büyüklüğünü bir kez daha ortaya koyuyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.