Ana SayfaEkonomi2 Milyon Kişiye İstihdam Kapısı Açılıyor!

2 Milyon Kişiye İstihdam Kapısı Açılıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2019 yılında tamamlanacak 5 proje hakkında açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 5 bölgeyi, 48 ili kapsayan ve 137 milyar lira yatırım ile gerçekleşecek olan projelerin bittiğinde 2 milyon kişiye istihdam sağlayacağını ve ekonomiye yıllık yaklaşık olarak 42 milyar liralık katkı sağlayacağını sözlerine ekledi. Projelerin sonunda 37,7 milyar kilovatsaatlik enerji desteği sağlanacağını ve projeler vasıtası ile içme suyu sorunlarının çözüleceğini belirten Eroğlu, projelerin orman ve yeşil alanların oranında artışa sebep olacağını söyledi.

Türkiye’de Her İlde İmzamız Olacak

Ülkenin her yerinde projeler ile imza atılacağını söyleyen Eroğlu, yatırımların ülke tarihinde şimdiye kadar ki en büyük yatırımlar olduğunu her geçen gün ülke ekonomisine katkısı bulunacak projelere imza atıldığını söyledi. Doğu’dan Batı’ya her şehre yatırım yapılacağını belirten Eroğlu, özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki yaşayan vatandaşların kötü talihinin geçmişte kalması için her çalışmanın yapılacağını söyledi.

Projeler Çok Kapsamlı

Ülke genelinde yapılan projelerin çok geniş kapsamlı olduğunu ve her geçen gün daha iyi projelerin yapıldığını belirten Eroğlu, 2019 yılının sonuna kadar GAP projesinin tamamlanacağını ekonomiye yıllık 4,9 milyar dolarlık katkı sağlayacağını ve toplamda 1 milyon 270 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti. Toplamda içme suyu tesisi, sulama tesisi ve göletler inşası için 33,6 milyar Türk lirası yatırım ile 610 tesis yapılacağını belirten Eroğlu proje kapsamındaki istihdamların çok önemli olduğunu söyledi. Gerçekleşecek olan bütün projeler ile toplamda 2 milyon kişiye istihdam sağlanacağını belirten Eroğlu, en kısa sürede istihdam hedeflerine ulaşmak için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.