Ana SayfaEkonomi11 Milyar Lira İşsizlik Maaşı

11 Milyar Lira İşsizlik Maaşı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İşsiz kalan kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için bir süredir yürüklükte olan işsizlik maaşı 2016 yılında pek kişinin zor günleri daha kolay atlatmasını sağladı. Son 7 yıllık zaman diliminde 5 milyon 809 bin 505 kişinin başvurduğu işsizlik maaşında 2016 yılında rekor ödemeler gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz yıl işsizlik maaşını hak eden 3 milyon 348 bin 178 kişiye maaş ödemesi gerçekleştirildi. Toplamda 11 milyar 370 milyon 294 bin 147 lira tutarında yapılan ödeme 2016 yılında yaşanan ekonomik dalgalanmada vatandaşların bir nebze rahat nefes almasına olanak sağladı.

Yıllara Göre Artış Var

İşsizlik maaşı başvurularında yıllara göre artış yaşandığını yazılı açıklaması ile belirten Müezzinoğlu, 2010 ve 2016 yılları arasında toplamda 5 milyon 809 bin 505 kişinin bu uygulamadan yararlanmak için başvurduğunu belirtti. Müezzinoğlu açıklamasında 2010 yılında 459 bin 418 kişinin işsizlik maaşına başvurduğunu bu sayının 2016 yılında ise 1 milyon 519 bin 597 rakamına ulaştığını yıllar içerisinde bir artış görüldüğünü belirtti. İşsizlik maaşını hak edenlere 2010 yılında 807 milyon 411 bin 810 lira ödeme yapıldığını belirten Müezzinoğlu, 2016 yılında ödenen rakamın 3 milyar 682 milyon 650 bin 659 liraya ulaştığını açıkladı.

İŞKUR Programları Etkili

İŞKUR tarafından düzenlenen Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Girişimcilik Eğitim Programlarının çok etkili ve faydalı olduğunu belirten aktif işgücü piyasası politikalarının hükümet tarafından yönetildiğini belirten Müezzinoğlu, ülke genelinde 112 bin 27 program ve kurs düzenlendiğini ve bu kuralara katılan 115 bin 980 katılımcının işe yerleştirildiğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.