Ana SayfaSigortaSigorta Şirketlerine Beklenen Müjde Verildi

Sigorta Şirketlerine Beklenen Müjde Verildi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapılan incelemelerin ardından artık sigorta acentelerinin de KOBİ olarak değerlendirilmesine karar verildi. 

Son dönemlerde orta ve küçük boyutlu işletmelerin geliştirilmesi için yeni çalışmalar yapılıyordu. Bu çalışmalara devlet desteklerinin eklenmesinin ardından işletmelerin daha büyük bir boyuta ulaşması için gerekli tüm yardımların gerçekleştirildiği biliniyor. Özellikle esnaflar için KOBİ desteklerinin ne kadar önemli olduğu sık sık ifade ediliyor. Bunun ardından esnafların yaşamış oldukları maddi sıkıntılarda bu konuda kendilerini ilgilendiren sistemlerinin ve yardım ağının bulunması dikkat çekiyor. 

Devlet tarafından orta ve küçük ölçekli olan işletmelerin sorunsuz bir şekilde yararlanabilmeleri için KOSGEB kredileri vermeye devam ediyor. Bu kredilerin geliştirilmesi için hükümet tarafından çeşitli çalışmalar devam ederken bu yıl sicil affının getirilmesi ile birlikte kredi desteğinden daha fazla kişinin yararlanması bekleniyor. Faizsiz ve kolay ödeme seçenekleri bulunan krediden yararlanmak isteyen binlerce esnafın bu yıl başvuru tarihleri arasında gerekli özeni gösterdikleri belirlendi. Geçtiğimiz yıl çeşitli nedenlerden dolayı bankalarla ters düşmüş ve bankaların kara listesine girmiş olan esnafların ve işletmelerin kredi desteğinden yararlanamadıkları ortaya çıkmıştı. 

Sigorta acentelerini de yakından ilgilendirecek yeni bir karar verildi. Ankara Ticaret Odası tarafından konu hakkında sigorta şirketlerini yakından ilgilendirecek bir müjde verildi. Bu müjde sonrasında artık sigorta acentelerinin küçük işletmeler grubuna alındığı ve KOBİ olarak değerlendirmesinin gerçekleştirildiği belirlendi. Bir süredir yürütülen çalışmaların sonunda sonuç verdiği açıklanırken KOBİ’lere özel verilen devlet destekli KOSGEB kredilerinden de istedikleri zaman yararlanabilecekleri belirlendi. Ankara Ticaret Odası yapmış olduğu açıklamalarda ‘Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız isteklerimiz doğrultusunda gerekli çalışmaları tamamladılar’ ifadelerini kullandı. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.