Ana SayfaEkonomiTürkiye 400 Bin İsrailli Turisti Ağırlayacak

Türkiye 400 Bin İsrailli Turisti Ağırlayacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İsrailli Turist Sayısı Sıçrama Yaşayacak

Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı Tel Aviv’de düzenlendi. Türkiye’de fuarda bulunan ülkeler arasında yer aldı. Turizm Bakanlığı yedi senelik aradan sonra ilk defa bakanlık olarak bu fuara katılım gösterdi.

Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı, İsrail’den Türkiye’ye gelecek turist sayısı ile ilgili ipuçları verdi. İsrail ile Türkiye arasında siyasi ilişkiler yavaş yavaş normale dönerken, turizmciler ülkeden gelecek turist sayısında artışın yaşanacağını tahmin etti.

Türkiye Otelciler Birliği, 2017 yılında İsrail’den 400 bin kadar turistin Türkiye’ye geleceğini beklediklerini açıkladı. Geçtiğimiz sene beklenmedik şekilde bu ülkeden Türkiye’ye gelen turist sayısının attığını ifade eden TÜROB Başkanı Timur Bayındır, bu rakamların yeni yılda artacağını belirtti.

İsrail’den ülkemize gelmesi beklenen turistlerin büyük bölümü inanç turizmi için Türkiye’ye gelecek denildi. Bu çerçevede İsrail ile birlikte reklam çalışmalarının yapılabileceğini söyleyen TÜROB Başkanı Bayındır, “2016’da Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısında ciddi bir gerileme yaşandı. Fakat İsrail’den ülkemize giriş yapan ziyaretçi sayısı yaklaşık yüzde otuzluk oranda artış kaydetti” dedi.

Buna göre 2016 yılında yaklaşık 295 bin İsrailli Türkiye’ye turistlik gezi düzenledi.

Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı’nın sona ermesi ardından Birlik sonuçları raporladı. Rapora göre İsrail ile Türkiye fuar kapsamında gelişmeler kaydetti. Fuarda iki ülkenin sektör için görüşmeler yaptığı bildirildi. İsrailli turistlerin Akdeniz Bölgesindeki turizm merkezlerinde ilgi göstereceği ifade edilirken, İstanbul ve Nevşehir bölgesine ilginin de yüksek olduğuna vurgu yapıldı.

2017 yılında İsrail’den gelecek turist sayısında ciddi artışlar yaşanması beklenirken, turizmcilerin yeni umudu İsrailli turistler oldu. Fuar kapsamında bir araya gelen Türk ve İsrailli turizmciler içinde bulunduğumuz yıla dair ortak planlarda yaptı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.