Ana SayfaEkonomiTBB’den Vatandaşlara Dolandırıcılık Uyarısı!

TBB’den Vatandaşlara Dolandırıcılık Uyarısı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dolandırıcılara Karşı Uyardı

Son zamanlarda Türkiye Bankalar Birliği adını kullanarak vatandaşları dolandıran kişiler tespit edildi. Birlik vatandaşlara yazılı bir uyarı yaptı.

TBB’nin Adını Kullanarak Dolandırmaya Çalışıyorlar

Dolandırıcıların, Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti yetkilisi unvanını kullandıklarını açıklayan Birlik, bu yönde şikayetler aldıklarını belirtti. Bankacılık işlemleri kapsamında kesilen komisyonların ve masraf iade işlemleri için aradıkları söyleyen dolandırıcılar, para iadesi yapacaklarını ifade ederek vatandaşları dolandırmaya çalıştı.

Bireysel Müşteri Heyeti’nin Aracı Kurumu Yok

Türkiye Bankalar Birliği yaptığı açıklamada meslek örgütü olarak faaliyetlerine devam ettiğinin altını çizdi. Bu kapsamda Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti’nin vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vermekte olduğunu belirten Birlik, söz konusu heyetin aracı bir kurumla ilişkisinin olmadığını tekrarladı.

Telefon, SMS ve E-Posta’lara İtibar Etmeyin

Bireysel Müşteri Hakem Heyeti bünyesine başvuran kişilerin telefonla aranmasının kesinlikle söz konusu olmadığını açıklayan TBB, “Heyete başvuru yapmış olsanız dahi size gönderilen mesajlara ve aramalara itibar etmeyiniz” dedi. Bunun yanı sıra vatandaşların bu konuda uyanık olmasını söyleyen TBB, “şahsi bilgilerinizi telefon aracılığı ile kimseyle paylaşmayın” ifadelerini de açıklamasına ekledi. Elektronik posta yoluyla gönderilen maillere cevap verilmemesi istenirken, heyete başvuru yapmamış kişiler tüm durumlar için uyarıldı.

Savcılık ve Emniyete Şikayet Edin

TBB açıklamasında “Bu şekilde telefonla aranarak ya da mesaj yoluyla rahatsız edilen vatandaşlar ise zaman kaybetmeden bulundukları kentin savcılığına ve emniyetlerine şikayette bulunabilir” diyerek vatandaşların konuyla ilgili hassas davranmasını istedi.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.